Cum să alegi cea mai potrivită măsuță de cafea

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Măsuța de cafea este o piesă de mobilier esențială într-un living. O canapea are nevoie și de o măsuța pentru a completa încăperea. Oricum, nu strică să avem la îndemână o masă chiar în încăperea unde petrecem cel mai mult timp. Unii își așează picioarele pe masă și se uită la filmul preferat, alții obișnuiesc să își pună cafeaua sau ceaiul pe masă, iar alte persoane înfrumusețează amenajarea unui living cu unele accesorii decorative sau măcar un vas cu flori așezat frumos pe masă.

Înainte de a achiziționa o măsuță de cafea, gândiți-vă cum veți folosi masa. Dacă vreți să vă puneți picioarele pe masă, clar nu trebuie să optați pentru o măsuță cu blat din sticlă. Orientați-vă, mai degrabă, spre o masă mai robustă, care nu se zgârie așa ușor. Aveți nevoie de spațiu de depozitare suplimentar? Atunci optați pentru o masă cu sertare sau cu un raft unde puteți depozita cărți și reviste și alte obiecte. Prin urmare, modul în care intenționați să utilizați masa trebuie să vă dicteze alegerea.

Mai apoi, veți observa că mesele de cafea sunt disponibile într-o varietate de stiluri, așa că trebuie să vă asigurați că măsuța de cafea pe care o veți alege complimentează stilul livingului. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să se potrivească. Din punct de vedere stilistic, măsuța de cafea poate să se îmbine perfect cu celelalte obiecte din living sau poate crea un contrast. Mai precis, fie se potrivește cu stilul și forma altor elemente din cameră, fie le aliniază. Trebuie să luați în considerare materialele, forma și modul în care va arăta alături de celelalte piese de mobilier.

Gândiți-vă și care ar putea fi cea mai potrivită formă. O masă de cafea dreptunghiulară a fost, în mod tradițional, cea mai populară alegere, dar azi nu mai este singura opțiune. Mesele de cafea mai pot fi rotunde, ovale, pătrate, chiar și octogonale. Forma potrivită depinde de mai mulți factori, inclusiv de spațiul disponibil, de restul mobilierului și de stilul de viață. Exact, stil de viață. O masă joasă cu colțuri ascuțite  nu este cea mai bună opțiune pentru familiile cu copii mici. În general, când vă gândiți la formă, luați în considerare celelalte forme din cameră. O masă de cafea dreptunghiulară sau ovală va fi potrivită pentru o încăpere mică, în timp ce mesele rotunde sunt alegeri foarte bune pentru familiile cu copii mici.

De asemenea, sunt nenumărate opțiuni de măsuțe de cafea și în ceea ce privește materialul. Cel mai popular material este, desigur, lemnul, dar mai sunt și alte materiale utilizate tot mai frecvent, precum metal, piatră sau sticlă. O măsuță de cafea din acril sau sticlă poate face o cameră mică să arate foarte plăcut și chiar puțin mai mare. Același efect îl are și o măsuță din metal deschis la culoare. Sticla, acrilul, metalul și piatra sunt materiale foarte bune pentru o încăpere modernă. Pe de altă parte, o măsuță de cafea fabricată din lemn de nuc, de stejar sau de mahon, precum și măsuțele din marmură pot arăta incredibil de bine într-o cameră cu influențe tradiționale. Și pielea artificială este un material tot mai des folosit, și asta pentru că este ușor de întreținut.

Măsurați întotdeauna spațiul înainte de a achiziționa o masă de cafea. În mod ideal, înălțimea mesei trebuie să fie puțin mai mică decât înălțimea fotoliilor care o înconjoară, iar lungimea ei trebuie să fie de aproximativ două treimi din lungimea canapelei. De asemenea, trebuie să existe aproximativ 50 de centimetri distanță între masă și canapea. Un lucru important de reținut este să lăsați suficient spațiu în jurul mesei de cafea pentru picioare.

În cele din urmă, foarte multe măsuțe de cafea sunt prevăzute azi cu tot felul de caracteristici. Nivelul de funcționalitate oferit de o masă de cafea depinde de modul în care doriți să o utilizați. În timp ce majoritatea meselor de cafea au o suprafață plană sprijinită pe o bază, există o mulțime de alte măsuțe care oferă caracteristici suplimentare. Mesele cu rafturi, cu sertare, cu tot felul de compartimente suplimentare sunt ideale dacă aveți nevoie de spațiu de depozitare.

Desigur, nu sunteți obligat să optați pentru o măsuță de cafea convețională, când există înlocuitori. Un otoman, o banchetă de catifea sau din piele artificială, precum și un set de două măsuțe mici sunt foarte potrivite pentru amenajarea unui living.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *