Vrei un plus de tinerețe? Începe chiar cu propria casă!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Se spune că în tinerețe nu ai nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit. Însă, odată cu trecerea anilor, simți oarecum nevoia de a aduce un plus de tinerețe în casa ta și în viața ta. Adevărul e că tinerețea are avantajele sale și în definitiv nimic nu poate fi mai plăcut decât să te simți mereu tânăr, indiferent dacă vorbim despre interacțiunea cu cei din jurul nostru, sau de modul în care ne simțim în confortul caselor noastre.

mobila dormitorCe poți face pentru un plus de tinerețe în casa ta?

Mobilează în stil tineresc!

Nu multă lume mai apreciază stilul vechi al mobilei, cu referire la mobila masiva, greoaie, cu modele elegante. Astăzi majoritatea persoanelor caută mobilă dormitor modernă, cu accente tinerești, plină de culoare și simplitate. Mobila poate fi un mod de a ne scoate în evidență personalitatea și de asemenea poate contribui la starea noastră de bine și la confort. Vizual ea arată mult mai bine decât mobila în stil clasic, iar montarea, asamblarea sau mutarea acesteia se poate face cu mai mare ușurință.

Mobila modernă este principalul lucru care poate schimba aspectul caselor noastre. Deoarece ea ocupă ca pondere circa 40% dintr-o camera, devine astfel ușor observabilă și are rolul de a da tonul. Datorită mărimii, mobila este practic cea care definește încăperea, atât ca stil cât și din punct de vedere al spațiului.

Decorează inteligent!

Decorațiunile chiar pot schimba aspectul unei case. Câteva perne moi, în culorile primăverii, câteva ghivece de flori sau chiar niște stickere de perete pot scoate în evidență casa ta. Ideal este ca acestea sa se întrepătrundă, creând în acest fel o adevărată poveste a casei tale, în care tu să poți fi personajul principal.

Dacă mobila aleasă este permite acest lucru, unele dintre decorațiuni și elemente decorative, ar putea fi găzduite pe ea. Posibilitățile sunt nenumărate, imaginația noastră fiind singura barieră pe care o putem întâlni în demersul nostru către transformarea locuințelor noastre.

Un alt mod prin care îți poți întineri casa cu câțiva ani este reamenajarea. Materialele de construcții noi și inovative, dar și elementele de amenajare ne permit astăzi să ne transformăm casa într-un adevărat portal al tehnologiei. Spre exemplu, caloriferele mari și greoaie din fontă pot fi înlocuite cu radiatoare din oțel sau aluminiu, mult mai tinerești și mult mai moderne. De asemenea, utilarea bucătăriei cu electrocasnice cromate sau cu culori nonconformiste poate avea același efect. Montarea unui sistem de încălzire în pardoseală, a unui termostat digital wireless pentru centrala termică sau a unui aparat de aer condiționat, sunt de asemenea elemente ce pot da un aer modern casei noastre.

O casă modernă beneficiază și de cele mai noi tehnologii. Televizorul, laptopul, un videoproiector, acestea sunt lucruri care definesc oarecum un stil de viață modern. Modernul este astăzi ușor confundabil cu tehnologia de ultimă ora, cu inovația și uneori chiar și cu prețurile mare. Însă ar trebui să știm faptul că pentru cel din urmă criteriu lucrurile nu stau chiar așa. O casă modernă poate fi și aceea în care investițiile nu sunt cuantumizate proporțional cu mărimea locuinței. O casă poate fi modernă chiar și axându-ne pe câteva criterii care să ne definească propria personalitate și care să întregească nevoia noastră de confort.

Indiferent de metodele implementate, este clar faptul că a te simți confortabil în propria casă devine un considerent peste care nu se poate trece. O simplă privire aruncată peste piramida trebuințelor a lui Maslow ne va conduce exact către această ipoteză. Din acest motiv putem spune că o casă merită toate eforturile depuse în vederea modernizării, își merită timpul alocat documentării și căutării, dar și implementării de soluții noi.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *