Nu-ți place lumina din baie? Iată locurile unde trebuie să montezi corpurile de iluminat

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Deși este o încăpere care are nevoie de cea mai bună lumină din întreaga locuință, adesea beneficiază de cea mai slabă lumină. Când vine vorba de proiectarea iluminatului într-o baie, adesea nu se acordă suficientă atenție.

În prezent, sunt numeroase tipuri de becuri și o multitudine de corpuri de iluminat, dar în ceea ce privește baia, atenția trebuie să se orienteze și spre zonele-cheie unde trebuie montate corpurile de iluminat.

În funcție de suprafața băii, unii optează pentru un singur corp de iluminat, iar alții optează pentru mai mult de două corpuri de iluminat. În general, chiar și o baie de mici dimensiuni, va avea nevoie de iluminare în zona de chiuvetă și de oglindă și în zona de duș sau cadă. 

Nevoia de lumină în zona de oglindă

În zona chiuvetei și a oglinzii, aveți nevoie neapărat de o lumină potrivită. Aceasta este zona cea mai importantă din baie. Dacă lumina este prea slabă sau nu strălucește în locul potrivit, cel mai probabil femeile nu vor reuși să își aplice corect machiajul, iar bărbații nu se vor bărbieri corespunzător. Este absolut necesar să montați corect corpurile de iluminat în zona de oglindă.

În multe băi, aceste corpuri de iluminat pot reprezenta singura sursă de lumină în întreaga baie sau pot fi doar o sursă secundară de lumină necesară doar pentru îngrijire. Oricum ar fi, lumina din jurul oglinzii trebuie să fie suficient de puternică și poziționată corect pentru a vă permite să vă îngrijiți în mod corespunzător.

În ceea ce privește tipul de corp de iluminat, puteți opta pentru aplice LED, pentru spoturi sau chiar pentru un candelabru. În general, este indicat să optați pentru două corpuri de iluminat pe care să le montați vertical de-o parte și de alta a oglinzii, și nu pe orizontală, deasupra oglinzii. Totuși, dacă nu este posibil să montați corpurile de iluminat pe verticală și sunteți nevoit să vă axați pe zona deasupra oglinzii, atunci ar trebui să achiziționați un corp de iluminat orizontal, care are o lungime de aproximativ 40 de centimetri și care funcționează cu becuri de cel puțin 150 de wați. Doar așa, veți beneficia de o iluminare uniformă și suficient de puternică care nu va produce umbre nedorite.

În cazul în care puteți monta corpuri de iluminat de-o parte și de alta a oglinzii, cele mai potrivite sunt corpurile cu lumini repoziționabile, astfel încât să puteți redirecționa lumina acolo unde este necesar. Aceste corpuri de iluminat ar trebui amplasate la o distanță de aproximativ 72-80 de centimetri de fiecare parte a oglinzii, la 36 de centimetri de centrul chiuvetei și la nivelul ochilor, care pentru persoana obișnuită este de obicei la aproximativ 130 de centimetri de podea.

În ceea ce privește tipul de becuri, acestea ar trebui să aibă o lumină caldă de 75-100 de wați dacă nu utilizați o lumină orizontală. Evitați becurile care emană lumină galbenă deorece nu sunt potrivite pentru a vedea adevărata nuanță a pielii, ceea ce este foarte important pentru un machiaj reușit.

Pe lângă iluminarea din zona oglinzii, veți avea nevoie și de iluminare principală care să umple de lumină întreaga baie, dar și de o iluminare discretă, potrivită pentru un duș relaxant. Dacă baia este una de dimensiuni reduse și puteți monta doar un singur corp de iluminat, cu un dispozitiv potrivit montat deasupra capului și care variază de la intensitate mică până la înaltă, puteți avea iluminare puternică pentru aplicarea corectă a machiajului, precum și o lumină subtilă pentru o baie relaxantă înainte de culcare. Un dimmer care vă ajută să reglați intensitatea luminii este foarte potrivit într-o baie cu o suprafață mică.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *