Bateriile de baie – de la tehnologie la elemente de design

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice obiect cumpărat pentru amenajarea casei tale trebuie să fie ales cu multă grijă, astfel încât să fii sigur că se asortează cu restul elementelor de decor ale locuinței. De aceea, fie că vom vorbi despre baterii bucătărie, fie că vom alege un astfel de produs pentru baie trebuie să găsești cele mai bune variante și mai ales să te concentrezi asupra funcționalității acestora.

De la alegerea unui mobilier de calitate pentru baie, care să se potrivească cu plăcile ceramice de pe perete sau pardoseală și până la alegerea unor baterii de cea mai bună calitate, care să se afle în pas cu descoperirile tehnologice din domeniu, aceste lucruri trebuiesc urmărite cu multă atenție.

Funcționalitate și calitate

Despre baterii baie se cunosc destul de multe lucruri. Știm despre ele că au rolul de a ne ajuta în dirijarea apei la robineți, fie că este vorba despre chiuvetă sau cadă. Este foarte important să alegeți un produs de cea mai bună calitate, care să poată să își mențină strălucirea cât mai mult timp. Cu ajutorul unor produse de calitate vei avea senzația că baia ta va fi ca și nouă chiar și la câțiva ani de la montarea unor baterii de baie.

Atunci când vorbim despre funcționalitate, mai ales în cazul unor baterii chiuvetă este bine să alegi un sistem care să poată reduce debitul de apă prin adăugarea de aer, astfel încât atunci când vă spălați pe mâini să beneficiați de o atingere moale. Este o senzație foarte plăcută.

Bateriile cu termostat sunt recomandate mai ales unor familii cu copii. În acest mod folosirea produsului va fi mai sigură, iar cei mici vor fi feriți de o creștere mare a temperaturii sau de o temperatură foarte scăzută a apei.

Materiale de calitate și design deosebit

Fie că vorbim despre baterii cadă, fie de baterii chiuvetă, acestea trebuiesc să strălucească mereu. Este bine să alegi materiale care să nu se păteze, ar fi de preferat cromul sau oțelul inoxidabil.

Atunci când vorbim despre baterii lavoar trebuie să cunoaștem că trebuie să se potrivească perfect cu tipul acestuia. Astfel, dacă vom vorbi despre un lavoar deosebit, mai mult ca sigur vom alege o baterie cu un design sofisticat, iar atunci când în baie predomină stilul minimalist vom alege o baterie simplă.

Tipul bateriilor de baie influențează destul de mult și designul acesteia. Bateria clasică, cea care dispune de două robinete separate, unul pentru apă caldă și unul pentru apă rece, este cea mai cunoscută. Aceasta permite scurgerea prin fiecare canal a apei calde și respectiv a apei reci. Această variantă este preferata celor mai mulți consumatori, fiind foarte ușor de utilizat.

Bateriile care se montează din perete sunt cele mai surprinzătoare, dar am putea spune că sunt și cele mai greu de montat, trebuind a fi racordate la instalația sanitară, conductele fiind ascunse în interiorul peretelui.

Economisirea apei este posibilă, astfel că prin montarea unei baterii electronice și digitale poți face ușor acest lucru. În acest mod, pe lângă scurgerile inutile de apă vei reuși să economisești și energie.

Formele diverse, materiale de cea mai bună calitate, ba chiar și diversitatea culorilor impresionează. Astăzi poți alege diverse baterii de baie, în funcție de mobilierul ales, fiind totul perfect asortat. Urmărind sfaturile designerilor vom putea ajunge la o concluzie simplă – totul în casă trebuie să se afle într-o perfectă armonie, să corespundă unor stiluri identice și mai ales să reușească să personalizeze locuința ta, indiferent de tipul de spațiu pe care optezi să îl amenajezi. În casă, totul este important, chiar și o simplă baterie sau robinet.

Foto: https://pixabay.com/ro/baie-lavoar-pia-809820/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *