Cum să transmiți cele mai frumoase mesaje cu ajutorul florilor?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cand a fost ultima dată când ai spus ceva deosebit de frumos cuiva drag? Firea umană ne face să reacționăm cel mai adesea la stimuli și să răspundem doar atunci când situația o impune. Însă dacă am schimba puțin regulile jocului? Dacă am transmite mesaje fără să avem nevoie de o ocazie specială și fără să fie nevoie să folosim cuvinte. Cum? Prin aranjamente florale și flori delicate.

Florile sunt pentru doamne, ar putea spune unele persoane. De acord și nu prea, am spune noi. Iată câteva situații în care florile merg mână în mână cu sentimentele și nicidecum cu criteriile demografice.

Un aranjament delicat și suav, din flori minunate, pe care îl oferi iubitei, îi va spune acesteia faptul că te-ai gândit la ea. Că ai văzut acele flori și că prin multitudinea de gânduri și probleme cotidiene, ți-ai luat răgazul de a include și pe altcineva alături de tine. Că în mintea ta și în sufletul tău ai mai primit pe cineva. Contezi! Ești importantă! Țin la ține! Te iubesc! Sunt doar câteva dintre gândurile ce pot fi scrise pe petalele delicate ale unor crizanteme frumoase.

Poți oferi flori chiar și atunci când ziua poartă o anumită semnificație. O zi de naștere implică automat și un buchet de flori. Este modul nostru de a spune „La mulți ani!” și altfel. Și este un mod tare frumos și elegant de a o face. Firește, contează florile alese, culoarea, dar și modul de ambalare. Contează numărul și contextul în care sunt oferite. Dar mai presus de orice contează faptul că aceste crizanteme frumoase sau alte flori alese, spun un mesaj minunat, și anume faptul că ne gândim unii la ceilalți.

Florile pot fi găsite într-o mare diversitate. Culori diferite și tipuri diferite. Boboci sau flori mature. Florile diferă în funcție de anotimp, dar și de zona geografică. Unele sunt rare, iar altele pot fi găsite cu ușurință. Toate florile însă transmit același lucru, indiferent de locul din care provin ele. Da, este deosebit să primești o lalea albastră, însă gestul de a oferi o floare este același chiar și dacă mâna întinsă ține un buchet de trandafiri sau de crizanteme frumoase care vestesc sosirea inerentă a unei toamne blânde și calde.

Florile, în delicatețea lor spun povești proprii. Cu firea noastră analitică judecăm de multe ori florile prin prisma culorilor. Galben este gelozie, roșu este iubire profundă. În lumea florilor de fapt acestea sunt detalii. Pentru că floarea în sine poate oferi și un mesaj de acest tip, însă aici ține foarte mult și de punctul de vedere al emițătorului și al receptorului. Dar la baza, florile rămân frumoase și pure, iar mesajele lor sunt simple.

O onomastică, ziua nunții sau cea în care se naște un copil, toate aceste zile reprezintă prilejuri pentru a spune celor din jurul nostru că ei sunt cu adevărat importanți. În buchete sau libere sau chiar în aranjamente, florile înseamnă același lucru. O dezarmare voită în față celui sau celei din față noastră. O descoperire a laturii noastre deminine și delicate. Florile pe care le alegem pot spune câte ceva despre noi.florile preferate denotă o parte a personalității noastre. Florile sunt parte a purității noastre interioare.

Este important să nu uităm niciodată să dăruim flori. Că o facem discret sau grandios, nu mai contează. Important este să nu uităm că de fapt florile sunt purtătoarele unor mesaje speciale pe care oricine le poate interpreta cu cea mai mare ușurință. În petalele florilor se ascund trăirile și sentimentele și aceleași flori sunt cele care aduc cu ele mireasma dragostei noastre față de cei dragi nouă.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *