Amenajarea casei: 5 recomandări pentru o locuință de vis

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea unei locuințe reprezintă un proces foarte complicat, mai ales când nu ai experiență în astfel de proiecte. Dacă ai de gând ca, în perioada următoare, să te apuci de amenajarea casei, am pregătit noi câteva recomandări pentru, de care ar fi bine să ții cont.

Prima recomandare pentru amenajarea casei: fă-ți un plan

Prima recomandare pe care o avem pentru tine când vine vorba de amenajarea casei este ca, înainte de toate, să-ți faci un plan de lucru. Construiește un plan de lucru care să cuprindă informații detaliate despre amenajarea fiecărei încăperi a casei tale.

A doua recomandare pentru amenajarea casei: stabilește un buget

Amenajarea casei tale va necesita un buget. Mai mare sau mai mic, în funcție de ceea ce îți dorești. Ca să-ți faci o idee despre suma de care vei avea nevoie pentru amenajarea casei, îți recomandăm să „vizitezi” câteva magazine online cu obiecte de mobilier și accesorii pentru casă.

A treia recomandare pentru amenajarea casei: alege maximum trei culori

Potrivirea cromatică a tuturor elementelor din casa ta este foarte importantă, dacă îți dorești o locuință frumoasă, în care să-ți facă plăcere să stai. Prin urmare, noi te sfătuim să nu folosești mai mult de trei culori în apartamentul sau casa ta. Dacă nu știi ce nuanțe să alegi, o sugestie ar fi să pleci de la nuanțele care îți plac și, totodată, să te folosești de reprezentarea grafică a tuturor culorilor din spectrul cromatic. Adică de așa-numita roată a culorilor.

A patra recomandare pentru amenajarea casei: concentrează-te pe obiectele mari de mobilier

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face în ceea ce privește amenajarea casei este să te gândești la piesele de mobilier. Experții în domeniul amenajărilor interioare consideră că primele piese de mobilier care ar trebui cumpărate pentru utilarea unei încăperi sunt cele de mari dimensiuni. Mai precis, canapeaua și fotoliile în living, patul în dormitor și mobila de bucătărie în spațiul pentru gătit și luat masa.

A cincea recomandare pentru amenajarea casei: pune accent pe pat

Dormitorul este, probabil, cea mai importantă cameră din locuință, deoarece acolo dormi și te relaxezi. Și, de ce nu, lucrezi la dezvoltarea ta personală. Așadar, concentrează-te pe amenajarea dormitorului, la modul general, și pe alegerea patului, în particular. Patul este esențial, deoarece reprezintă piesa centrală de mobilier din dormitor. În primul rând, este obligatoriu ca patul să fie suficient de lat și de lung. În al doilea, este necesar să investești într-un cadru și o saltea de calitatea. Înainte să alegi cadrul și salteaua, testează cât mai multe variante. În al treilea rând, este indicat să-ți cumperi câteva lenjerii de de top. Comandă și tu lenjerii de pat de la Somnia, dacă vrei să ai parte, cu adevărat, de un somn liniștit. Lenjeriile care te ajută să te odihnești perfect sunt cele din bumbac 100% și din in. Ele au următoarele avantaje: sunt rezistente în timp, sunt nemaipomenite atât vara cât și iarna și, de asemenea, îi permit pielii să respire foarte bine.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/apartment-living-room-brick-wall-1851201/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *