Obiecte decorative

În ultima perioadă, trendul „eco” a luat amploare şi se manifestă chiar și când vine vorba despre decoraţii pentru locuinţele moderne.

Obiecte-decorativeÎn prezent, să renovezi casa nu mai înseamnă să faci achiziţii scumpe. Poţi să reinventezi cu stil obiecte care aveau înainte alt scop. De fapt, decorul eco poate înseamna să duci reciclarea la alt nivel. Cu puțin talent şi îndemânare, poţi să transformi orice lucru într-un obiect de mobilier şi, astfel, să dai o nouă întrebuinţare unei piese vechi. În plus, vei dispune în acest fel de piese unicat.

Prin urmare, înainte să arunci ceva vechi, încearcă să te uiţi la un obiect din alt unghi şi să îţi imaginezi ce poţi face cu el. Apelând uneori la o simplă vopsea, o simplă bucată de lemn se poate transformă într-o masă chic, iar o ramă foto veche capătă dintr-o dată un suflu nou.

În încercarea de a vă inspira puțin, vă prezentăm în rândurile care vor urma câteva idei. Veți vedea imediat că, la rândul dumneavoastră, vă veți simți plini de inspirație și veți putea realiza și altele.

Paleţi transformaţi cu talent în mobilier

Paleţii sunt extrem de versatili, iar din ei poţi face obiecte de mobilier mari, cum ar fi o canapea sau un pat, dar şi rafturi, tabureţi sau alte piese pentru a depozita obiecte mai mici.

Cutii transformate în obiecte decorative

Cutiile din plastic în care se duc, de obicei, sticle sau fructe şi legume pot deveni tabureţi coloraţi sau chiar lustre. Cu un simplu spray colorat sau chiar puţin lac, orice cutie veche poate deveni scaun sau chiar o mică masă.

Vinyl-uri retro, decoraţii moderne

Dispui de o adevărată colecţie de vinyl-uri pe care trebuie să le ştergi mereu de praf sau să le muţi dintr-un loc în altul? Acum poţi să transformi orice disc într-un ceas, într-o tavă, o masă sau chiar un postament pentru prăjituri.

Sticla, un obiect extrem de versatil

Sticlele sunt cel mai versatil obiect. Ele pot deveni corpuri de iluminat – lustre, veioze sau chiar suport pentru lumânări -, dar şi piese pentru a depozita lucruri mărunte, asta dacă vorbim despre borcane. Pe urmă, le poţi transforma într-o vază sau chiar într-un ghiveci pentru plantele mai mari.

De fapt, cele mai banale obiecte pe care le ai în locuință pot deveni decorațiuni uimitoare. Un ceainic poate fi gazda unui ghivece pentru floarea preferată, o răzătoare – suport pentru cercei sau o ladă de lemn este reciclată, devenind o măsuță pentru cafea sau un raft pentru cărțile preferate.

Ce altceva mai poți face din lucrurile din casă, află din ideile de mai jos, în care îți propunem doar câteva idei de obiecte deosebite din materiale reciclabile!

Brățară dintr-o sticlă de plastic

Dacă ai un tricou pe care nu-l mai îmbraci, taie din el fâșii late și fă-le ghem. Iar dintr-o sticlă de plastic, taie un cilindru lat cam de 10 cm. Înfășoară cilindrul obținut cu fâșiile de la tricou, având grijă să îndoi marginile spre interior, pentru a nu apărea scame inestetice. La capăt, lipește cu ajutorul unui adeziv puternic. Decorează brățara obținută cu mărgele, lipindu-le din loc în loc cu ajutorul unui clei fierbinte.

Un ursuleț dintr-un ciorap

Este cineva care nu are ciorapi desperecheați? N-am crede. Nu-i mai arunca plin(ă) de nervi, căci poți face din ei jucării pentru cei mici. Vei avea nevoie de umplutură, foarfece, ac și ață. Cu puțină răbdare și îndemânare, poți realiza dintr-un ciorap un ursuleț care poate va deveni cel mai bun prieten al copilului tău.

Scaun dintr-un cauciuc uzat

Pentru colțișorul tău de lectură, poți meșteri un scaun deosebit dintr-un cauciuc. Ai nevoie de o frânghie, un pistol cu clei fierbinte, șuruburi, o bormașină, cuie lichide și două bucăți de placaj. Măsoară diametrul jantei de cauciuc, apoi taie placajul de lemn pe dimensiunile acesteia. Vei avea nevoie de două placaje de aceeași dimensiune. Asamblează placajul de lemn pe ambele părți ale cauciucului, folosind o bormașină și prinde-l bine cu șuruburi. Începe să lipești sfoara de la centrul placajului, folosind cuie lichide. Înfășoară sfoara în forma unei cochilii de melc. Începe cu placajul, după care continuă cu janta, până dedesubtul ei. Nu uita să pui cuie lichide înainte de a înfășura sfoara pe toată suprafața scaunului.

Covoraș pentru baie din pungi de plastic

Da, credeați că le-ați văzut pe toate? Ei bine, nu. Știați că din pungile de plastic pe care le-ai adunat până acum, poți face un covoraș pentru baie? Vei avea nevoie de multe pungi, foarfecă, o bucată de plasă din plastic. Tot ce trebuie să faci este să tai pungile în fâșii mici și să legi de un ochi de plasă câte o fâșie, până când umpli toate ochiurile.

Valizele vechi, sursă de inspirație

Ai o valiză veche pe care vrei s-o dai la gunoi? Ar trebui să gândești de două ori înainte de a face acest lucru, căci din ea poți meșteri un obiect decorativ de toată frumusețea.

Valiză transformată în comodă

Vei avea nevoie de două valize vechi, pe care să le transformi în măsuțe vintage pentru cafea sau chiar noptiere. Atașează unei valize 4 piciorușe și îi vei da pe loc o nouă viață. Iar dacă vei pune două valize una peste alta, vei obține o comodă destul de originală, cu un aer vintage pentru dormitorul tău, iar toți prietenii vă vor invidia pentru ideea avută, dar și pentru obiectul care vă împodobește camera.

Idei creative de reciclare a valizelor vechi

Valiză transformată în masă pentru living

Dacă ai decorat locuința în stil vintage, ar fi păcat să nu faci o măsuță din valiză, pentru living. Trebuie doar să vopsești valiza în negru, alb sau orice altă culoare care se încadrează în întregul decor și să-i pui patru picioare, pe care le poți lua de la o masă veche. După ce vopseaua s-a uscat bine, aranjează masa în orice loc din living și pune pe ea vaza cu florile tale preferate.

Valiza transformată în rafturi

Pentru a realiza acest proiect vei avea nevoie de o valiză de lemn, un instrument de tăiere a lemnului, câteva șuruburi și vopsea. După ce ai înjumătățit valiza, vopsește-o și prinde-o de perete cu ajutorul șuruburilor. Astfel, ai obținut două rafturi de toată frumusețea, care se potrivesc perfect cu decorul vintage al bibliotecii tale.

CD-urile, nu doar pentru muzică

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să folosești un cd într-un mod constructiv, să faci diferite decorațiuni, atunci când acesta nu mai este bun decât de aruncat la gunoi? Noi îți venim în ajutor cu unele idei pe care le poți pune în aplicare chiar acum.

Suport pentru lumânări parfumate

Pentru a face un astfel de suport ai nevoie de un CD, clei și bile decorative. Lipește bilele pe marginea Cd-ului, apoi una de alta, până când formezi un cilindru de înălțimea dorită. Plasează o lumânare înăuntru și folosește acest suport pentru lumânări în serile în care pregătești o cină romantică pentru cei dragi.

Ornament o oglindă

Dă-i o nouă viață oglinzii, făcându-i o ramă improvizată din bucăți de CD-uri. Ai nevoie de câteva CD-uri pe care să le tai în bucăți mici, o oglindă de perete, foarfece și clei. Taie în bucățele mici CD-ul, apoi, cu ajutorul cleiului, lipește bucățelele în formă de mozaic pe oglindă.

Decorațiuni pentru masă

Ai o masă mai veche, care nu arată prea estetic? Nu e cazul să o arunci, ci mai bine ar fi să o decorezi cu bucăți de CD-uri, urmând același principiu de mai sus.

Suport pentru vasele fierbinți

Tot de ce ai nevoie este un CD și dopuri de plută sau pietricele decorative, plus clei. Pe o parte a CD-ului încleiați discuri tăiate egal din dopuri de plută sau pietricele, aranjând astfel încât să acopere toată partea CD-ului. Utilizați pentru a pune pe el vasele fierbinți.

Coroniță pentru ușă

De ce să arunci CD-urile când ai putea să faci din ele o decorațiune frumoasă pentru ușă? Ai nevoie de mai multe CD-uri, clei, sistem de atârnare, foarfece, mărgele, bucăți de fetru colorat. Aranjează CD-urile în cerc, apoi lipește peste ele alte CD-uri, astfel încât să îți iasă o floare de dimensiuni mai mari, ca în imaginea de mai jos. Agață sistemul de atârnare. Decorează cu mărgele și flori decupate din fetru, pe care le poți lipi cu clei.

Lingurile... imposibil?!

De toate ați auzit, dar de obiecte decorative realizate din linguri ce ziceți? Poate veți râde neîncrezători, dar vă asigurăm că se poate, iar rezultatele vă vor încânta și nu vă va veni să credeți de ce ați putut să faceți.

Reciclarea lingurilor de plastic este o metodă mai puțin practicată la noi, însă din acestea pot fi create obiecte cu adevărat uimitoare. Dacă ai prin debara tacâmuri de plastic și vrei să le arunci, noi îți spunem că nu e o idee bună. Reciclează-le și vei fi mulțumit(ă) atât tu, cât și natura, deoarece, aruncat la gunoi, în locuri neautorizate, plasticul se descompune în minimum 500 de ani, între timp, aducând prejudicii enorme naturii.

Pentru inspirație, iată câteva idei!

Ramă decorativă

Cu siguranță, de la ultima petrecere organizată în aer liber, ți-au rămas o mulțime de linguri de plastic (curate!). Iată că din ele poți face o ramă handmade originală pentru un tablou sau un ceas de perete, dacă ai decis că nu vrei să le folosești la următoarea petrecere, sau îți umplu inutil spațiul și așa destul de limitat.

Materiale necesare pentru o ramă decorativă:

100 linguri de plastic, o foarfecă, adeziv, un spray cu vopsea și o ramă de la un ceas.

Cum se confecționează rama decorativă:

Pentru început, taie capetele lingurilor, deoarece le vei folosi doar pe acestea. Cozile, însă nu le arunca, deoarece pe ele le vei folosi la alte decorațiuni. Pe marginea ceasului lipește una câte una, capetele de linguri, într-un model circular. După ce s-a uscat adezivul, lipește al doilea rând, în spatele primului, în modul în care sunt aranjate petalele unei flori. După același procedeu poți lipi câte straturi dorești tu, în dependență de mărimea ce vrei s-o aibă rama. Acoperă ceasul cu ceva, iar mai apoi, cu ajutorul sprayului vopsește rama obținută. După ce s-a uscat bine, pune ceasul pe perete și bucură-te de un decor neobișnuit.

Da, într-adevăr, idei sunt multe și noi v-am prezentat doar câteva dintre ele. Vă provocăm să găsiți și altele prin care să vă transformați locuința în cea pe care ați vrut-o mereu și pe care ați suspinat că nu o puteți avea.

Cum să-ți decorezi cu stil noua casă

Decorarea unei locuințe ridică o mulțime de provocări, însă totul devine mult mai dificil când este vorba de o casă nouă. Orice spațiu fără obiecte de mobilier și fără culoare pare lipsit de suflet. Dacă ți-ai cumpărat recent o casă aflată la vânzare aflată în orașul Bragadiru sau într-o altă […] mai mult »