Vrei să-ți amenajezi frumos grădina? Iată ce unelte și utilaje îți trebuie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Visul tău este să ai o grădină de invidiat, dar nu te pricepi la grădinărit? Nicio problemă, pentru că nimeni nu s-a născut învățat! Trebuie doar să pui pasiune în ceea ce faci și astfel ai toate șansele ca visul tău să se îndeplinească mai repede decât te aștepți. Vei învăța „din mers”, iar munca la grădină nu ți se va părea deloc istovitoare.

Ai nevoie de un punct de plecare, iar un prim pas este dotarea cu toate cele necesare pentru grădinărit. Vei avea nevoie de mai multe unelte pe care cu siguranță le cunoști, însă s-ar putea să-ți scape din vedere câte ceva, așa că îți vom prezenta o listă cu tot ce îți trebuie, pentru a te putea apuca de treabă.

Lopata și cazmaua

Acestea fac parte dintre uneltele de bază, care nu trebuie să lipsească din nicio gospodărie. Au multiple întrebuințări, iar pentru grădinărit sunt indispensabile. Lopata este utilă pentru împrăștierea îngrășământului pe sol, pentru săpăturile în adâncime, necesare plantării copacilor și pomilor fructiferi, dar și pentru afânarea solului.

Iarna o poți folosi pentru a face pârtie prin zăpadă, iar primăvară și toamna este utilă în activitățile de curățare a grădinii de resturi vegetale și gunoaie. Cazmaua are lama mai scurtă și mai ascuțită în vârf, fiind ideală pentru lucrări de desfundare a solului și efectuarea de săpături adânci.

Grebla

Și aceasta este indispensabilă unui grădinar, fiind o unealtă cu multiple întrebuințări.  O poți folosi pentru îndepărtarea resturilor vegetale, a frunzelor uscate, pentru nivelarea solului și pentru pregătirea acestuia în vederea plantării semințelor. De asemenea, este utilă pentru repartizarea uniformă a îngrășămintelor.

Sapa

Este utilă pentru îndepărtarea buruienilor, pentru afânarea solului, spargerea bulgărilor mari de pământ și pregătirea solului pentru răsaduri.

Roaba

În magazia de unelte de grădinărit trebuie să ai neapărat și o roabă, care te va ajuta extrem de mult. Cu ajutorul ei poți transporta sacii cu îngrășământ sau pământ de flori, răsadurile pe care vrei să le plantezi în grădină sau poți încărca gunoiul rezultat în urma curățeniei de primăvară.

Furtunul pentru stropit

Plantele din grădină au nevoie de apă, iar în verile secetoase îți va fi necesar un furtun pentru a le stropi. Acesta este util și în activitățile de curățenie, mai ales dacă are montat în capăt un dispozitiv care reglează presiunea și permite folosirea mai multor tipuri de jet.

Foarfeca de grădină

Este un accesoriu necesar pentru îngrijirea pomilor din grădină sau a gardului viu. Crengile trebuie tunse pentru a menține un aspect plăcut al grădinii, iar cele uscate trebuie îndepărtate. Foarfeca de grădină este ușor de folosit, dar trebuie să o păstrezi tot timpul bine ascuțită.

Pompa de stropit sau atomizorul

Pentru a-i menține sănătoși și a-i feri de dăunători, pomii fructiferi au nevoie și de anumite tratamente. Cere sfatul unui specialist fitosanitar în legătură cu soluțiile recomandate, iar pentru administrarea tratamentului cumpără o pompă de stropit. În cazul în care ai mai mulți pomi în grădină, poți folosi un atomizor, care te va scuti de efortul de „a da la pompă”.

Mașina de tuns iarba

O grădină frumoasă trebuie să aibă măcar un petic de gazon. Acesta necesită îngrijire, iar iarba trebuie tunsă periodic, pentru a-i menține vigurozitatea. Pentru suprafețele mici este suficientă o mașină de tuns manuală, dar dacă gazonul se întinde în toată curtea, recomandarea noastră este o mașină de tuns electrică sau pe benzină.

Aceasta este lista pe care ți-o recomandăm ca prim pas pentru a-ți amenaja grădina exact așa cum îți dorești, cu un minim efort și cheltuieli reduse.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *