Te-ai gândit să îți decorezi singură casa? Iată ce beneficii poți obține!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Poate că nu ne mai aducem aminte, dar pentru cei mai mulți dintre noi, copilăria a fost perioada cea mai creativă din viața noastră. La rândul nostru, ne încurajăm acum copiii să fie cât mai creativi.

Pe de o parte, orice formă de creativitate – fie pictură, olărit, fie colorat sau pictat – ne ținea ocupați. Adesea, petreceam ore întregi pentru a desăvârși propria noastră operă. Prin creativitatea și prin artă, reușeam să dăm o formă fizică poveștilor și ideilor noastre, viselor și speranțelor noastre. Pe atunci, nu ne îngrijoram dacă nu aveam talent, ci totul era mai degrabă o experiență distractivă și plăcută, o oportunitate de a ne juca într-un mod unic și diferit. Uneori singuri, alteori cu prietenii sau cu familia.

Dar iată că pe măsură ce am înaintat în vârstă, cei mai mulți dintre noi am abandonat această formă de creativitate, fie din lipsa timpului și a spațiului, fie din cauza grijilor și a propriei noastre judecăți. Totuși, casele noastre au întotdeauna nevoie de puțină amenajare și decor, iar aici poate interveni oricând abilitatea noastră de a crea. La urma urmei, un decor minunat – fie că este vorba de artă, olărit sau altă expresie creativă – este întotdeauna puțin abstract, puțin imperfect. De fapt, mulți dintre noi plătim sume serioase de bani pentru a achiziționa piese decorative unice, create de mâini de meșteșugari și care nu sunt nici pe departe perfecte.

În esență, arta și decorul nu sunt menite să fie precise, iar talentul poate îmbrăca diferite forme. Cu toții avem un talent natural înnăscut care ne poate ajuta să ne decorăm propriile case. Și nu trebuie să ne punem talentul la muncă doar pentru că dorim să ne decorăm locuința la un preț cât mai accesibil. Acesta este doar un bonus. Dând frâu liber creativității și imaginației noastre, ne putem îmbunătăți puterea de concentrare, ne calmăm nervii și ne stimulăm tot felul de alte abilități pe care deoseori le neglijăm în această eră a tehnologiei și a vitezei.

Iată cum puteți decora cu propriile mâini și cu propria forță creatoare întreaga locuință:

Alegeți materialele preferate. Există, literalmente, zeci de materiale diferite cu care ne putem decora întreaga casă. De la ceramică, hârtie, pânză, pictură, creioane, acuarele, cărbune, ambalaje biodegradabile, sculpturi, sticlă și până la trunchiuri de copaci, bușteni, boabe de cafea și pietre naturale. Dacă nu sunteți încă axați pe anumite materiale, atunci optați pentru ceva ușor, cum ar fi creioane, hârtie și acuarele. Cei care și-au descoperit pasiunea – fie că este vorba de olărit sau pictat – pot lua în considerare frecventarea unor cluburi și ateliere unde vă puteți crea propriile opere sau de unde puteți cumpăra creații ale altor artiști locali. Există numeroase ateliere în majoritatea orașelor mari, cum sunt cele de pictură, de portrete, de olărit sau de fotografie.

Ce idee doriți să aduceți la viață? Nu puteți pleca la cumpărături de materiale fără să aveți una sau mai multe idei specifice în minte. Poate fi ceva simplu, cum ar fi o crenguță de copac de care să agățați ornamente textile sau din hârtie făcute cu propriile mâini. La fel de bine, puteți să vă decorați pereții din living cu fotografii realizate în vacanțe. Nu vă oprește nimeni din a lipi boabe de cafea pe măsuța din camera de zi, apoi să acoperiți cu un blat subțire din sticlă. Tablourile din flori naturale sunt și ele deosebit de decorative.

Sunt numeroase idei pe care le puteți pune în aplicare, iar rezultatele vor fi foarte frumoase. Trebuie doar să vă amintiți că decorul și arta sunt cu atât mai apreciate dacă sunt ușor ciudate, abstracte sau de-a dreptul surprinzătoare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *