Recomandări de aparate de aer condiționat pentru spații mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unul dintre cele mai importante criterii în funcție de care trebuie să alegi un aparat de aer condiționat este suprafața încăperii pe care vrei să o răcești în anotimpul canicular. Echipamentul de climatizare trebuie să aibă capacitatea adecvată încăperii în care se va instala, iar această capacitate este măsurată în BTU (british thermal unit). Acest BTU depinde de suprafața încăperii și de destinația ei. Spre exemplu, pentru o încăpere cu o suprafață de maxim 25 mp, poți opta pentru un aparat de aer condiționat de 9.000 BTU, în timp ce pentru o suprafață mai mare, cuprinsă între 40-70 mp, un aparat de aer condiționat de 24.000 BTU va funcționa mai bine. Lucrurile se schimbă atunci când vine vorba de spațiile pentru birouri. Pentru un spațiu de birou de 25 mp, vei avea nevoie de un aparat de aer condiționat de 12.000 BTU. Dar aceste lucruri le poți stabili și cu un specialist care va ști ce să îți recomande.

De ce este atât de importantă această legătură dintre suprafață și numărul de BTU? Pentru că dacă nu alegi bine aparatul de aer condiționat, s-ar putea să te confrunți cu una din următoarele probleme:

  • Un aparat cu un număr de BTU mai mare decât cel necesar produce disconfort și determină și facturi mai mari cu energia
  • Un aparat cu un număr de BTU prea mic nu este eficient și s-ar putea să nu îți asigure răcoarea pe care ți-o dorești vara

Însă, nu doar numărul BTU este important, ci și poziționarea peretelui. Dacă peretele pe care va fi amplasată unitatea exterioară se află la soare sau la ultimul etaj, atunci va trebui să alegi un aparat de aer condiționat cu un număr BTU mai mare cu 10%. În schimb, dacă unitatea exterioară se află într-o zonă cu umbră, poți opta și pentru un echipament de climatizare cu un număr BTU mai mic.

Ce aparate de aer condiționat îți recomandăm pentru spațiile de mici dimensiuni?

Cei de la Climatico au o gamă variată de aparate de aer condiționat din care îl poți alege pe cel mai potrivit pentru locuința ta. Pentru spațiile mai mici de 25 mp, cum ar fi garsonierele sau apartamentele cu o cameră, recomandăm întotdeauna aparatele de aer condiționat marca Daikin cu o capacitate generală de 7.000 – 9.000 BTU, cu Inverter. Aceste aparate de aer condiționat sunt extrem de silențioase și îți aduc și economii substanțiale cu energia electrică. Un alt lucru prin care acest tip de echipamente de climatizare se remarcă este eficiența, atât pe partea de răcire, cât și pe cea de încălzire, dar și ușurința în folosire. Aparatele de aer condiționat Daikin te ajută să te bucuri de un confort ridicat și de un aer curat cu ajutorul filtrelor de purificare a aerului. Să nu mai vorbim de design-ul inovativ și de aspectul elegant pe care îl dau încăperii tale.

În plus, dacă optezi pentru un aparat de aer condiționat de la Climatico și vrei să te asiguri că funcționează corect, poți opta și pentru serviciile lor de montaj standard. Prețul este unul extrem de accesibil nu doar pentru aparatele de aer condiționat de până la 12.000 BTU, ci pentru toate categoriile. Eficiența și randamentul ridicat al aparatelor de aer condiționat le poți obține doar printr-un montaj corect, realizat de oameni profesioniști, așa că, nu ezita să apelezi la specialiștii de la Climatico! Alege cât mai repede aparatul de aer condiționat potrivit pentru locuința ta și bucură-te de o vară răcoroasă!

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *