Petrecerea copilului – acasă sau la locul de joacă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vine vorba de aniversările celor mici, părinții se confruntă cu o mare dilemă: locația. Unde să organizeze petrecerea pentru copil – acasă, la grădiniță, la locul de joacă? Care variantă este cea mai potrivită? Locația este extrem de importantă pentru că de ea va depinde restul detaliilor evenimentelor. O petrecere ținută acasă diferă mult față de o petrecere ținută într-un loc de joacă pentru copii, nu doar ca locație, ci și ca mod de organizare și vom vorbi despre acest subiect în cele ce urmează.

Petreceri pentru copii ținute acasă

Acum mulți ani, atunci când nu erau atât de populare locurile de joacă, majoritatea petrecerilor pentru copii se țineau acasă. Astăzi, dacă vorbim de petreceri pentru copii ținute acasă, vorbim și de multe restricții, mai ales dacă locuiești la apartament și spațiul nu este unul foarte mare. Petrecerile ținute acasă pot fi provocatoare din mai multe puncte de vedere: vecinii se pot plânge de gălăgia pe care o fac copii, nu ai multe posibilități de decorare a spațiului, spațiul este prea mic și trebuie să restrângi lista de invitați, etc.

Chiar dacă locuiești la casă și ai o curte în care poți ține petrecerea celui mic, tot va trebui să investești multe resurse (și aici ne referim în primul rând la timp și energie) în organizarea petrecerii, în realizarea invitațiilor, amenajarea spațiului, pregătirea sau comandarea mâncărurilor și a tortului și multe altele. Să nu mai vorbim de faptul că după ce se va termina petrecerea, va trebui să strângi tot și să faci curat. Poate că din punct de vedere al costurilor vei ieși mai bine cu o petrecere ținută acasă decât cu una la locul de joacă, dar dacă nu ai prea mult timp la dispoziție pentru a te ocupa de toate, efortul financiar merită cu siguranță.

Petreceri pentru copii la locurile de joacă

Dacă vorbim de petreceri pentru copii organizate la locurile de joacă, putem spune cu siguranță nu doar că sunt cele mai comode din punct de vedere al organizării, ci sunt și cele mai distractive pentru cei mici. În funcție de numărul de invitați, poți alege un spațiu de joacă mai mic sau mai mare, iar dacă apelezi la o echipă care se ocupă special de astfel de petreceri pentru copii, poți fi sigură că va ieși un eveniment reușit.

În funcție de vârsta copilului, se pot organiza diverse activități care să îi distreze. Dacă optezi pentru o petrecere într-un loc de joacă, cei mici vor avea acces la spațiile de joacă, de momente distractive gândite pentru ei, dar și de mâncare pe gustul lor. În plus, părinții se pot relaxa într-o zonă destinată adulților, cât timp cei mici se distrează. După cum poți observa, în cazul petrecerilor pentru copii organizate în locurile de joacă, singurul tău efort va fi cel financiar. Nu va trebui să îți mai faci griji pentru decorațiuni, mâncare sau activități, totul fiind pregătit în cel mai mic detaliu de echipa care se ocupă de petrecere.

Indiferent dacă alegi să organizezi petrecerea acasă sau într-un loc de joacă, nu uita să ții cont de dorințele celui mic. Întreabă-l ce tematică și-ar dori, alegeți decorațiunile împreună, tortul sau alte detalii, iar dacă faci petrecerea copilului la un loc de joacă, transmite toate aceste detalii echipei responsabile de organizarea evenimentului. Implică-l pe cel mic cât de mulți poți, alcătuiți împreună lista de invitați, întreabă-l ce cadou și-ar dori. La final, copilul te va răsplăti cu multe zâmbete pentru o petrecere reușită!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *