Mai cumpărăm jucării copiilor care au împlinit vârsta de 5 ani?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Jucăriile au un rol deosebit de important în viața copiilor. Deși jucăriile asigură o copilărie plină de aventuri și distracție, rolul lor depășește cu mult simpla funcție de divertisment. Încă din primele luni de viață, jucăriile îl ajută pe micuț să exploreze mediul care îl înconjoară, pe lângă faptul că îl asistă în dobândirea de noi abilități. Pe măsură ce copilul crește și se dezvoltă, alta va fi interacțiunea sa cu jucăriile.

Mai cumpărăm jucării copiilor care au împlinit vârsta de 5 ani?Specialiștii în dezvoltarea copiilor încurajează părinții să își expună copilul la o varietate de jucării, inclusiv jucării structurate și nestructurate, bile și mingi, păpuși, jucării de tras și de împins, jucării de construit, dar și jocuri de societate. S-ar putea spune că, într-adevăr, buna dezvoltare a copiilor depinde, într-o mare măsură, de jucăriile la care sunt expuși micuții. În mod ideal, jucăriile trebuie selectate cu mare atenție, pentru a corespunde perioadei de dezvoltare în care se află copilul. O jucărie adecvată îi va oferi cantitatea suficientă de provocare – nici nu îl va compleși cu o multitudine de detalii, dar nici nu îl va plictisi cu simplitatea sa.

Dar ce facem pe măsură ce copilul crește, împlinește vârsta de 5 ani și deja cunoștințele și abilitățile sale sunt foarte extinse și bine dezvoltate?

Ce jucării alegem pentru copiii de 5-6 ani?

Vârsta cuprinsă între 5-6 ani este o perioadă prielnică pentru jocurile tematice și pentru jocurile de construcție. În această etapă, copiii își dezvoltă abilitatea de a înțelege comenzile verbale, astfel încât jocurile de masă, jocurile de construit și tot felul de puzzle-uri sunt printre cele mai recomandate. Tot acum, este indicat să vă expuneți copilul la o varietate de materiale creative, cum ar fi markere colorate, vopsele, sclipici, creioane, hârtie creponată, și multe altele. Multe jucării din lemn au un finisaj natural și permit copilului să își dezvolte abilitatea de a picta, așa că sunt binevenite la masa de activități creative.

Mulți copii la această vârstă adoră activitatea fizică și încep să își prezinte fascinația și interesul pentru anumite activități sportive, cum ar fi fotbal, înot, karate sau balet. Părinții sunt foarte încurajați să susțină aceste pasiuni înnăscute.

Cele mai potrivite jucării pentru perioada școlară timpurie

În această perioadă, se observă printre copii fascinația lor pentru grupuri de oameni, prin urmare, perioada școlară timpurie este predominată de jocuri tematice în care copiii se angajează în grupuri. La această vârstă, copiii sunt de obicei capabili să citească, motiv pentru care cărțile de citit sau cărțile audio sunt de nelipsit din mediul lor. Totuși, vă puteți surprinde copilul și cu jucării de construit și jucării creative, cum ar fi puzzle-urile adecvate vârstei sau jocurile de masă mai complexe.

Atunci când alegeți jucăriile potrivite, pe lângă recomandarea de vârstă, este foarte important și să luați în considerare preferințele individuale ale copilului și temperamentul acestuia. În acest fel, veți spori șansele ca jucăria să inspire bucurie autentică și să îi fie de folos vreme îndelungată. De asemenea, părinții sunt încurajați să se concentreze asupra calității, nu asupra cantității.

Încă din primii ani de viață ai unui copil și până la vârsta de 10 ani, jucăriile îndeplinesc o mulțime de roluri, stimulând dezvoltarea micuțului și oferindu-i ore în șir de distracție. Jucăriile naturale, cum sunt jucăriile din lemn, sunt recomandate la orice vârstă, deoarece sunt sigure, pot fi transmise de la copil la copil și sunt deosebit de durabile, durata unei jucării din lemn fiind mult mai lungă decât durata unei jucării de plastic.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *