La cine să apelezi dacă ești în căutare de un avocat bun?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Când avem nevoie de un serviciu sau de un specialist care să ne ajute cu problemele pe care le întâmpinăm, primul lucru pe care îl facem este să întrebăm persoanele apropiate, familia, prietenii, colegii de muncă și poate chiar și vecinii. Dar iată că atunci când suntem în căutare de un avocat bun, nu este chiar atât de simplu și nici măcar recomandat să ne rezumăm doar la a primi recomandări din partea aproapiaților. Poate fi dificil să găsim un avocat care să dețină expertiza de care avem nevoie doar întrebând pe cei din jurul nostru. Poate că o cunoștință a avut un avocat excelent care a reprezentant-o în timpul divorțului, dar dacă noi avem nevoie de sfaturi în domeniul disputelor fiscale, s-ar putea ca recomandarea primită să nu fie de prea mare folos.

Mediul online. Ce mai puteți face este să căutați servicii în mediul online, deoarece multe site-uri furnizează o modalitate prin care puteți lua legătura cu avocați locali pe baza locației și a tipului de caz legal cu care vă confruntați. Trebuie doar să răspundeți la câteva întrebări referitoare la cazul personal și să transmiteți informațiile de contact, apoi veți fi contactat de tipul potrivit de avocați.

Recomandări din zona business. Companiile care oferă servicii jucătorilor-cheie din zona juridică care vă interesează pot fi, de asemenea, în măsură să vă ajute să identificați avocații pe care ar trebui să îi luați în considerare. De exemplu, dacă sunteți interesat de legea întreprinderilor mici, puteți discuta cu agentul de asigurări, cu contabilul și cu brokerul imobiliar. Aceste persoane intră în contact frecvent cu avocații care le reprezintă clienții lor și sunt în măsură să ofere recomandări în cunoștință de cauză.

Servicii de recomandări avocați. Serviciile de recomandare a avocaților reprezintă o altă sursă de informații. Totuși, dacă vă gândiți să încercați și această opțiune, trebuie să știți că veți primi recomandări foarte diferite. Unele servicii de recomandare avocați examinează cu atenție avocații și listează doar acei avocați care dețin calificări speciale și o anumită experiență, în timp ce alte servicii vor promova orice tip de avocat, indiferent de specializările sale. Totuși, ceea ce nu puteți obține de la un astfel de serviciu de recomandare este perspectiva asupra felului în care lucrează avocatul – de exemplu, dacă avocatul este dispus să petreacă câteva ore pentru a consilia clientul sau cât de agresivă este personalitatea avocatului.  

Mai sunt, desigur, și alte câteva surse pe care le puteți încerca pentru a găsi un avocat care să vă reprezinte. Poate că nu v-ați gândit, însă camera locală de comerț poate fi o bună sursă de avocați specializați în anumite domenii. La rândul său, directorul unei organizații non-profit axate pe subiectul care stă la baza procesului personal s-ar putea să cunoască mai mulți avocați care să vă poată oferi sprijin. De exemplu, dacă disputa în care sunteți implicat are legătura cu apărarea mediului, ar avea sens să consultați un grup de mediu angajat în combaterea extinderii urbane. Chiar și un bibliotecar vă poate ajuta să identificați autori poate chiar din orașul în care locuiți sau din imediata apropiere care au scris cărți sau articole pe un anumit subiect, de exemplu dreptul construcțiilor. Un grup de sprijin pentru femei sau bărbați va avea, cel mai probabil, o listă de avocați implicați în probleme de familie și divorț.

Trebuie să știți că majoritatea cabinetelor de avocatură, cum este și PSBH, sunt specializate doar în anumite domenii și chiar și așa-numitul avocat generalist s-ar putea să nu știe foarte multe informații despre domeniul care vă preocupă. De exemplu, dintre aproape un milion de avocați, probabil mai puțin de 50.000 au suficientă pregătire și experiență în dreptul afacerilor mici, așa că s-ar putea să nu fie de mare ajutor unui antreprenor aflat la început de drum.

Uneori, avocații care sunt specializați într-un anumit domeniu și dețin expertiza care v-ar fi de mare folos pot percepe tarife ceva mai mari, dar dacă informațiile lor specializate sunt cu adevărat valoroase, atunci investiția se va merita pe deplin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *