Este prima dată când achiziționezi mobilă? Iată care sunt cele mai importante piese de mobilier

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prima casă este pentru majoritatea persoanelor un vis devenit realitate. Cei mai mulți se avântă în această aventură cu mult entuziasm, dar cu prea puține lucruri absolut necesare. Dintre aceste lucruri absolut necesare fac parte și anumite piese de mobilier. Cu siguranță, ați auzit tot felul de povești despre cum se descurcau în trecut părinții noștri doar cu o saltea, o masă și două scaune. Nici acum nu urmează să ne referim la toată gama de piese de mobilier care și-ar putea găsi locul în orice casă, ci vom sublinia care sunt piesele de mobilier cu adevărat indispensabile dintr-o locuință.

În plus, pentru că știm că veți fi ocupați cu tot felul de planuri și veți avea o multitudine de lucruri de organizat, vă sugerăm să economisiți timp și să îndrăzniți să achiziționați piese de mobilier dintr-un magazin de mobilă online. Citiți foarte bine descrierile produselor, aveți grijă la dimensiuni și materiale, puneți la punct toate detaliile prin telefon și apoi puteți să vă concentrați pe rezolvarea altor probleme.

Întâi de toate, orice locuință necesită un pat durabil. O treime din fiecare zi o petreceți în pat, așa că veți avea nevoie de un pat confortabil, foarte bine construit. Alegeți cea mai bună calitate pe care v-o puteți permite. La urma urmei, un pat trebuie să dureze mai bine de 15 ani, poate chiar și mai mult. Înainte de a achiziționa un pat, gândiți-vă care este dimensiunea dorită, ce material ați prefera și ce stil ar fi pe placul personal.

O masă unde toți membrii familiei pot mânca este, la rândul său, o piesă de mobilier esențială. Cele mai multe mese sunt rotunde sau dreptunghiulare, dar pentru început, dacă familia este formată din 2-3 membri, puteți opta și pentru o masă pătrată. Dacă aveți o familie numeroasă și vă place să organizați tot felul de mese și de petreceri, atunci o masă extensibilă ar fi mult mai potrivită. Veți avea nevoie și de scaune la această masă. Scaunele trebuie să ofere frumusețe și culoare zonei de luat masa, dar trebuie să fie și suficient de confortabile astfel încât să puteți lua cina în tihnă, să serviți după masă o băutură alături de prieteni și poate chiar să jucați tot felul de jocuri de societate. Scaunele din lemn sunt mult mai accesibile, dar scaunele tapițate sunt mai confortabile. De asemenea, scaunele cu brațe sunt o alegere luxoasă și pot fi mutate imediat în living atunci când aveți nevoie de scaune suplimentare.

Veți mai avea nevoie de o canapea. Canapelele vin în mai multe forme, stiluri, materiale și prețuri. La fel ca în cazul patului, optați pentru cea mai bună canapea pe care v-o puteți permite. Optați pentru un cadru solid din lemn de esență tare, construcție cu arcuri și o țesătură atractivă și durabilă. De asemenea, puteți opta pentru o canapea fără perne, cu perne prevăzute cu fețe cu fermoar care sunt mai ușor de spălat sau pentru o canapea cu perne care nu au fețe cu fermoar. Înainte de a cumpăra o canapea, gândiți-vă ce lungime ați dori să aibă, ce țesătură, câte perne și la toate celelalte detalii care v-ar fi de ajutor într-o cameră de zi.

Dulapurile cu sertare sunt iarăși piese de mobilier esențiale. Fie că le așezați în baie pentru a depozita tot felul de produse și prosoape, fie că le așezați în living pentru a organiza jocuri, cărți sau reviste sau poate că aveți nevoie de un dulap cu sertare pe hol pentru a depozita eșarfele, mănușile, fularele și alte accesorii, un dulap cu sertare este o piesă de mobilier clasică și versatilă. 

Un dulap de haine este, la rândul său, o piesă de mobilier de o importanță majoră. Poate că la început veți folosi un dulap textil ieftin sau un sistem cu umerașe, dar când veți avea un buget pentru dulap, optați pentru un dulap masiv, rezistent, foarte bine compartimentat, care oferă suficient spațiu de depozitare pentru diverse lucruri și articole, dar care oferă și frumusețe încăperii.

Masa de cafea, măsuțele care se așează de-o parte și de alta a canapelei, noptierele, precum și alte console sunt utile pentru a așeza ocazional tot felul de lucruri. Dintre toate aceste piese de mobilier, se merită să investiți mai mulți bani în masa de cafea și în noptiere și mai puțin în alte tipuri de mese mai mici și console.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *