Diferența stă în design – de la iluminarea contemporană la cea modernă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vine vorba de design, este comun pentru majoritatea oamenilor să presupună că termenii „contemporan” și „modern” sunt, în esență, interschimbabili. Cu toate acestea, veți fi surprinși să observați că sunt unele diferențe remarcabile între acești doi termeni, chiar și când vine vorba de accesorii de iluminat. Stilul modern și stilul contemporan au fiecare propriile caracteristice unice care le fac mai ușor de identificat.

Prin urmare, dacă dorești să îți iluminezi locuința în stil modern sau în stil strict contemporan, citește în rândurile următoare căror trăsături de design trebuie să le acorzi o mai mare atenție. Intră apoi în magazinul fslled.ro și optează pentru accesorii de iluminat care să te ajute să creezi exact locuința la care visezi.

Iluminarea contemporană

Cel mai adesea, termenul de „contemporan” este asociat cu designul dinamic. La rândul său, designul dinamic înseamnă schimbare, înseamnă o nouă viață, iar termenul de „contemporan” este o component majoră a designului dinamic. Poate nu știați, însă termenul acesta de „contemporan” a luat naștere cândva în anii 1970 și definește toate modelele care sunt elaborate pentru a se potrivi tendințelor actuale. Din acest motiv, corpurile de iluminat care prezintă o varietate de combinații de stil folosite tocmai pentru a crea ceva unic și atrăgător, sunt etichetate ca fiind contemporane.

În timp ce design-ul contemporan este, de obicei, minimalist, nu se limitează totuși doar la linii puternice și drepte, așa cum este cazul designului modern. Unele dintre caracteristicile principale ale iluminatului contemporan includ designul dinamic, compatibilitatea cu tendințele actuale, combinații de diferite elemente specifice perioadei actuale, forme unice, linii pure și simple, accent pe confort și minimalism.

Iluminarea modernă

Fiind destul de opus designului dinamic, designul modern poate fi considerat o ramură importantă a designului static. Remarcabil pentru simplitate și pentru aspectul curat, designul modern este, adesea, minimalist, dar este specifici epocii și erei exclusive. Stilul modern s-a născut la începutul secolului al XX-lea și a cunoscut cea mai mare popularitate între anii 1950 și 1960.

Designul modern nu ar trebui să fie confundat cu designul retro, deoarece designul retro este considerat a fi mai artistic, caracterizat de culori îndrăznețe. În timp ce designul retro poate include elemente plane și tot felul de forme, nu prezintă întotdeauna figurile geometrice cu care ne-a obișnuit designul modern.

Unele dintre caracteristicile principale ale iluminatului modern includ designul specific unei ere, simetrie intenționată, unghiuri drepte distincte, minimalism, un aspect curat și proaspăt, culori organice, materiale naturale.

Locul unde se întâlnește contemporanul cu modernul

După cum deja ați putut observa, există câteva caracteristici ale designului modern împărtășite de designul contemporan. Aceste elemente comune par a fi adesea motivul pentru care mulți văd designul modern ca fiind același cu designul contemporan. Mai mult decât atât, adeseori designul contemporan încorporează elemente ale modernismului.

Cu toate acestea, elementele de design similare pot fi de asemenea un avantaj, deoarece produsele de iluminat moderne pot fi utilizate în combinație cu produsele de iluminat contemporane. Caracteristicile comune dintre iluminatul modern și iluminatul contemporan sunt, întâi de toate, liniile simple, apoi aspectul curat și proaspăt, minimalismul și prezența materialelor naturale, cum ar fi lemnul și metalul.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *