De ce să alegi o canapea extensibilă în dormitorul copiilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea camerei copiilor are la bază câteva principii simple. Copilul are nevoie în camera sa de o zonă de odihnă (patul), de un spațiu de depozitare a hainelor (dulapul), de un loc de studiu (masa sau biroul) și foarte mult loc liber pentru joacă, socializare sau studiu. La acestea se mai adaugă o zonă de depozitare și organizare suplimentară pentru jucării, cărți, rechizite…

Părinții vor ce este mai bun pentru copilul lor, dar alegerea mobilierului pentru camera acestuia poate fi o provocare extrem de dificilă, cu atât mai mult cu căt vor exista întotdeauna două școli da gândire. Cea a părinților care se vor gândi la siguranță, la spații de depozitare, birou, bibliotecă, loc în care să stăm să citim povești și cea a copiilor care nu mai vor camere de bebeluși, vor independență, gadgeturi la modă, dar și multe jucării la care nu vor să renunțe.

Când vine vorba de amenajarea camerelor lor, copiii își doresc, la fel ca și adulții, dormitoare confortabile și funcționale, în care să fie o plăcere să-și petreacă timpul sau să se retragă la sfârșitul zilei. E dificil să alegi mobila pentru camera copilului pentru că într-un spațiu relativ mic (de obicei camera copiilor este și cea mai mică), ar trebui să creezi o zonă de noapte, o zona de zi de joacă sau studiu și să nu uiți de locurile de depozitare.

Unul dintre cele mai importante aspecte este legat de alegerea piesei de rezistență, patul. Confortul, somnul și sănătatea copilului merită orice efort. Disponibile în mai multe modele, culori și dimensiuni, canapelele extensibile sunt soluții ideale, funcționale și confortabile.

Canapeaua extensibilă o soluție rezistentă și versatilă pentru dormitorul copiilor

Indiferent de vârstă patul rămâne elementul central al unui dormitor pentru copii. Acesta trebuie să fie suficient de confortabil, pentru a garanta un somn relaxant și odihnitor. De aceea se acordă importanță saltelei, pernelor și chiar lenjeriilor de pat. Dincolo de asta, dacă micuțul tău se află abia în primii ani de viață și doarme într-un pătuț, asigură-te că faci calculele precise pentru a înlocui această piesă de mobilier cu un pat mai mare, atunci când copilul va crește.

O cameră a copilului nu foarte spațioasă ne face să apelăm la o veche dar foarte bună soluție, înlocuirea patului cu o canapea extensibilă, care va ajuta la o gestionare mai ușoară și mai eficientă a spațiului avut la dispoziție. Unul dintre cele mai importante aspecte este legat de rezistența produsului, care trebuie să facă față la sărituri, care stresează arcurile și la tot felul de pete ce stresează bunicii. Husele detașabile reprezintă o idee minunată în acest caz. De aceea la alegerea ei trebuie să ții seama de stilul și dimensiunile camerei, designul trebuie să fie plăcut, iar caracteristicile de funcționalitate, rezistență și ușurință în întreținere să nu lipsească.

Pentru copiii în creștere soluția cea mai sigură în loc de pat este canapeaua extensibilă. Marele avantaj pe care îl oferă achiziționarea unei canapele extensibile este faptul ca o poți transforma rapid într-un pat atunci când ai nevoie. Dacă plănuiești să o folosești zilnic, și nu doar căteva zile pe an, trebuie să fii foarte atent la sistemul de rabatare/extindere, acesta trebuie să fie rezistent și ușor de manevrat.

  • Vei câștiga mai mult spațiu și îi vei permite micuțului tău să se desfășoare în voie în cameră fără să fie incomodat de un pat mult prea mare pentru un dormitor de copii. Atunci când nu este folosită, această canapea poate fi strânsă cu ușurință și va oferi spațiu suplimentar.
  • Dimensiunea canapelei este direct legată de dimensiunea camerei copilului, mai precis, de spațiul rămas disponibil în acea cameră. Este foarte important nu numai ca și canapeaua să intre între pereții camerei, ci și să existe suficient loc pentru a o deschide în fiecare seară, la culcare, fără să trebuiască să-i facem loc de fiecare dată. Canapeaua trebuie completată cu piese de mobilier flexibile. Fotoliile, biroul, masuțele din dormitor trebuie să poată fi deplasate cu ușurință dintr-o parte într-alta fără efort, seara, cănd trebuie întinsă canapeaua pentru somn.
  • Canapeaua extensibilă poate crea mult spațiu într-o cameră de dimensiuni reduse. Dacă ai doi prichindei de vârsta mică, te poți folosi cu încredere de acest artificiu. Optează însă pentru un obiect de mobilier de calitate, deoarece confortul și sănătatea celor mici trebuie să primeze, plus că ea poate fi o soluție durabilă în timp.
  • Canapelele extensibile vin cu spațiu de depozitare suplimentar, ceea ce e un plus pentru camerele de copii indiferent de dimensiuni. Aici poți ascunde pernele, pilotele și lenjeria, mai ales dacă copilul este mai mare și poate primi musafiri.
  • Există foarte multe modele de canapele extensibile și poți alege modele cu brațele rotunjite și capitonate, ceea ce reduce foarte mult pericolul unor loviri periculoase pentru copiii încă mici.
  • Poți găsi mobilă pentru copii cu rafturi și dulapuri eventual un pat suprapus, în care să încadrezi canapeaua extensibilă. Este o soluție pentru mai mulți copii sau pentru când cel mic are musafiri, sau eventual când vreți să-i supraveghezi somnul… Cu ajutorul canapelei extensibile vei da posibilitatea unor copii să poată împărți aceeași cameră și vei oferi multifuncționalitate camerei. Astfel, dimineața, când copiii se trezesc, canapeaua poate fi strânsă, pentru a lăsa loc desfășurării activitaților zilnice ale copiilor: joacă, relaxare, teme etc.
  • Spațiul în plus pe care îl obții cu o canapea extensibilă este important, în funcție de etapa prin care trece copilul. La început are nevoie de spațiu de joacă, apoi de un birou pentru studiu, apoi de spațiu pentru calculator. Amenajarea camerei unui adolescent cere cu totul alte reguli decât ai aplica la restul casei, trebuie să reflecte ideea unui spațiu multifuncțional, dar modern și tineresc . Devine foarte important spațiul de socializare, deoarece acesta va dori să-și cheme deseori prietenii sau colegii în vizită. Patul de mijloc ocupă prea mult spațiu și nu este deloc practic. Alege, în schimb, o canapea extensibilă amplasată la perete, care poate fi folosită și pe post de canapea ziua.

Este important în funcție de modul de aranjare al canapelei în cameră să alegem modelul de canapea potrivit, în funcție de modul de extensie:

  • Canapele extensibile care se deschid pe lungime, caracteristice pentru canapele extensibile 2 locuri, economisesc mult spațiu și arată foarte bine. Din păcate unele au elementele extensibile în spătar, cu dezavantajul unui spătar voluminos și deseori neatractiv din punct de vedere vizual sau unele cu elementele extensibile în ladă sub canapea. Modelele de canapele extensibile 2 locuri care se extind către înainte, prin deplasarea spatelui către în față, au un sistem silențios de extensie și sunt foarte fiabile, fiind și ușor de manevrat. Canapeaua se strânge în poziția de zi prin acționarea asupra mijocului patului nou format. Sunt canapele moderne adaptate la utilizare intensă și care dau o notă de eleganță pe lângă confortul promis.
  • Canapele extensibile care se deschid pe lățime, caracteristice modelelor cu trei locuri, sunt comode și au o lungime ce permite unei persoane de înălțime medie să doarmă pe ea. Sunt recomandate pentru copii mai mari. Cele de tip clic-clac sunt ușor de manevrat, au spațiu de depozitare pentru ascunderea lenjeriei de noapte și pot fi pe timpul zilei fotoliul de pilot sau șaua de comandant, pentru școlarul pasionat de gaming.

Este important să alegi o canapea rezistentă care dispune de o structură solidă, indiferent dacă este realizată din lemn sau din metal. Important ca și spătarul, șezutul nu trebuie să fie nici foarte moale, dar nici prea rigid, trebuie să fie confortabil. Șezutul poate fi cu arcuri, perne sau cu burete, și este foarte important să fie testat înainte de achiziționare. Odată ce șezutul se deformează, canapeaua ar trebui schimbată, deoarece nu mai oferă nici poziție confortabilă și sănătoasă copilului tău și nici nu mai corespunde estetic. Unul din criteriile importante de alegere ale mobilierului este ca acesta să fie rezistent la distrugere și ușor de curățat.

Un aspect foarte important de care trebuie ținut cont înainte de a achiziționa o canapea extensibilă este frecvența folosirii extensiei. Alegeți o extensie solidă și robustă, din oțel și nu aluminiu, prevazută cu o plasă metalică sudată sau eventual lamele din lemn, evitați extensiile prevăzute cu benzi elastice, acestea au tendința să cedeze în scurt timp.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *