Cumperi puncte ANRP? Iată ce trebuie să știi!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dorești să cumperi puncte ANRP? Dacă răspunsul tău este unul pozitiv, trebuie să ții cont de câteva lucruri importante. În primul rând, trebuie să efectuezi astfel tranzacții numai de la furnizori de încredere, de exemplu, poți să cumperi puncte ANRP de aici.

 Orice tranzacție de acest tip trebuie făcută conform legii, în caz contrar fiind în pericol să nu mai poți să fii despăgubit. Proprietarea pe care ai pierdut-o trebuie să îți revină într-un final, iar pentru asta ai la dispoziție câteva opțiuni, cum ar fi să aștepți pentru soluționarea dosarului sau să cumperi puncte ANRP de aici, puncte cu care poți participa la licitații organizate.

Atunci când cumperi puncte ANRP, trebuie să ții cont de niște lucruri:

  1. Valoarea nominală a unui punct ANRP este de un leu (1 RON).
  2. În momentul în care beneficiezi de o decizie cu puncte ANRP, rămâne la latitudinea ta următorul pas pe care vrei să îl întreprinzi: fie vinzi punctele la prețul existent pe piață, fie le păstrezi. Dacă dorești să efectuezi tranzacții cu aceste puncte, îți recomandăm să apelezi la oameni competenți în domeniu care să îți ofere consultanța atât de necesară în astfel de situații.
  3. Dacă vrei să păstrezi decizia de puncte, pașii tăi se vor îndrepta către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății și va trebui să urmezi toate procedurile stabilite prin lege. În acest caz, termenul în care banii îți vor fi virați este de cinci ani.
  4. Dacă decizi să efectuezi tranzacții cu puncte ANRP, nu trebuie să îți faci probleme că ai fi în afara legii. Aceste puncte pot fi vândute sau cumpărate în conformitate cu Legea 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania.
  5. Punctele ANRP pot fi valorificate în două moduri. O modalitate implică așteptarea despăgubirii, adică înaintarea unui dosar către ANRP și așteptarea încasării banilor în termenul de cinci ani subliniat și mai sus. A doua opțiune este aceea de a vinde punctele ANRP la prețul impus de fluctuațiile pieții.

Indiferent de decizia pe care o iei în momentul în care ești deținător de puncte ANRP, trebuie să știi că avantajele pe care le ai atunci când tranzacționezi astfel de puncte sunt mult mai numeroase comparative cu înaintarea unui dosar către Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietății.

În prezent există oameni cu experiență în acest domeniu al punctelor ANRP, oameni care au studiat complexitatea procedurilor și au capacitatea de a simplifica mult lucrurile pentru tine. Tranzacționarea punctelor ANRP poate fi făcută acum mult mai rapid și în siguranță, fără a fi nevoie să te complici cu procedurile atât de complexe și anevoioase pe care ar trebui să le îndeplinești în momentul alcătuirii unui dosar ANRP.

În câțiva pași simpli, suma echivalentă cu valoarea proprietății pierdute în timpul regimului comunist poate ajunge în buzunarul tău, fără timpi lungi de așteptare, fără stresu, birocrației complicate și fără a te implica prea mult în aceste sarcini. Serviciile de consultanță te pot scuti de toate complicațiile care pot să apară în cazul dosarelor privind punctele ANRP, deciziile putând fi date chiar și după ani de așteptare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *