Cum te asiguri că ai cumpărat un cartuș original?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cartușele contrafăcute sunt cartușe ce sunt de obicei reîncărcate sau recondiționate și sunt vândute în ambalaje ce imită produsele originale, păcălind astfel consumatorii. Chiar dacă aceste cartușe pot fi găsite la un preț mai mic, ele îți pot aduce multe probleme, de la reducerea duratei de viață a imprimantei, până la deteriorarea ei în cazuri mai grave. Cartușele contrafăcute sunt vândute de obicei în mediul online, pe tot felul de site-uri sau grupuri ce nu prezintă prea multă încredere. De obicei, sunt prezentate ca produse originale la un preț redus, pentru mai multă credibilitate în ochii posibililor clienților.

Ce probleme îți pot aduce cartușele contrafăcute?

Cartușele contrafăcute au o cerneală de o calitate foarte slabă, imprimările fiind la același nivel. Chiar dacă arată la fel ca cele originale, cartușele contrafăcute nu au o fiabilitate dovedită și nici nu dau randamentul constant cu care te-ai obișnuit. De altfel, calitatea slabă de imprimare este un prim indicator al produselor contrafăcute.

Dacă optezi pentru astfel de produse, există riscul ca în momentul în care le-ai pus în imprimantă cartușele să nu funcționeze deloc sau să provoace deteriorări ale imprimantei ce necesită repararea acesteia. Alte cartușe se consumă mai repede sau duc la întreruperea fluxului de imprimare, la o cantitate redusă de pagini imprimate. În plus, ar trebui să știi că în momentul în care optezi să folosești un cartuș contrafăcut și acesta duce la stricarea imprimantei, garanția nu mai este valabilă și va trebui să scoți bani din buzunarul propriu pentru repararea imprimantei, dacă acest lucru mai este posibil. Să nu mai vorbim de faptul că producerea acestor cartușe contrafăcute poate dăuna mediului înconjurător pentru că este un proces ce implică substanțe toxice, dăunătoare atunci când nu sunt manipulate cu grijă.

Cum îți dai seama că ai cumpărat un cartuș original?

Singurul indicator al produsului original este eticheta holografică de securitate care trebuie să se regăsească atât pe cartuș, cât și pe ambalaj. Dacă nu ești sigur de proveniența cartușului pe care tocmai l-ai cumpărat, caută această etichetă, iar dacă ea nu se regăsește nicăieri, încearcă să returnezi produsul cât mai repede. Dacă vrei să eviți astfel de situații, ar trebui să cumperi doar de la producători sau de la parteneri autorizați ai producătorilor, cum ar fi un magazin online cu accesorii pentru imprimantă de încredere

Un lucru important de menționat este faptul că nu ar trebui să confunzi cartușele contrafăcute cu cartușele compatibile. După cum spuneam, cartușele contrafăcute sunt cartușe folosite, reîncărcate sau recondiționate, care sunt vândute în ambalaje ce imită ambalajul original și promovate ca produse originale, de o calitate superioară, la prețuri reduse. Cartușele contrafăcute reprezintă o modalitate de păcălire a posibililor clienți prin promiterea unui lucru fals. De cealaltă parte, cartușele compatibile sunt acele cartușe produse de companii terțe, compatibile cu diferite mărci de imprimante, reprezentând varianta mai ieftină a cartușelor originale. Companiile terțe care produc aceste cartușe compatibile nu încearcă să păcălească clienții, promovându-le drept cartușe originale, iar aceste cartușe compatibile, chiar dacă uneori nu se ridică la standardele cartuțelor originale atunci când vine vorba de imprimare, nu îți aduc atât de multe probleme precum cartușele contrafăcute.

În concluzie, data viitoare ai grijă de unde cumperi cartușele pentru imprimanta ta. Nu te lăsa păcălit de un preț mai mic pentru că s-ar putea să arunci banii pe niște cartușe contrafăcute care nu îți vor aduce niciun beneficiu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *