Cum să îți decorezi perfect locuința cu lumini de la fslled.ro

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Lumina joacă un rol foarte important în stabilirea ambianței într-o locuință. Pe lângă iluminarea casei, lumina poate afecta, de asemenea, starea de spirit a membrilor familiei. Unele lumini ne fac să ne simțim vioi, productivi și plini de energie, în timp ce alte lumini mai degrabă ne obosesc, ne deranjează și ne trimit la somn. Dar azi, opțiunile de iluminare sunt disponibile într-o varietate de stiluri, de la cele tradiționale până la cele contemporane. Lămpile artizanale din metal, din sticlă, din cristale, bambus și alte fibre vin în diferite dimensiuni și forme și pot fi îmbinate cu alte corpuri de iluminat, precum lămpi de podea, aplici de perete, plafoniere, spoturi cu LED, lustre, candelabre sau chiar benzi cu LED.

Existând atât de multe opțiuni de iluminare, se înțelege că și oamenii au devenit din ce în ce mai selectivi atunci când vine vorba despre alegerea elementelor de iluminat pentru interiorul casei, dar și pentru zonele exterioare, cum ar fi grădinile, verandele, potecile, balcoanele sau chiar ușa de la intrare. Mai mult decât atât, astăzi există posibilitatea de a se opta pentru felurite culori, tonuri, niveluri de luminozitate și opțiuni de economisire a energiei.

Înainte de a selecta corpurile de iluminat, ar trebui să ai o idee clară cu privire la plasarea și scopul lor. În general, ar trebui să urmărești să minimizezi numărul de corpuri de iluminat și să maximizezi efectul și funcționalitatea acestora. Tehnologia cu LED-uri, care au o durată de funcționare impresionantă, oferă această flexibilitate. Lumina care pune accentul pe anumite caracteristici ale amenajării interioare se poate combina cu luminile ambientale, culorile trecând de la tonuri calde la iluminare de zi, utilizând un singur dispozitiv.

Diferite corpuri de iluminare pentru încăperi diferite

Atunci când trebuie să alegi corpurile de iluminat potrivite pentru locuința ta, trebuie să iei în considerare și lumina naturală disponibilă, astfel încât să echilibrezi nuanțele funcționale și estetice ale luminii. Iluminarea adecvată în camera de zi și în camera de studiu este esențială pentru a evita tulburările de vedere, în timp ce băile și măsuțele de toaletă necesită lumină de lucru, precum aplice de perete, montate de-o parte și de alta a oglinzii. În dormitor, poți instala un comutator care controlează nivelul luminozității pentru a crea o ambianță liniștitoare.

Zona televizorului poate fi, la rândul său, scoasă în evidență cu benzi cu led sau panouri luminoase. Un panou de sticlă luminos sau corpuri de iluminat montate în grupuri pot crea un efect de lumină suprarealist. Plafonierele și lămpile de masă în nuanțe frumoase pot fi folosite pentru a crea o ambianță relaxantă și senină. În camera de zi, focalizează luminile de accent pe lucrări de artă, pe o bibliotecă sau pe fotografii. Opțiunile de iluminare multiple te ajută să îmbunătățești atracția vizuală a unui spațiu, adăugând focalizare și profunzime.

 

Trucuri pentru a obține o iluminare perfectă a locuinței tale

Sursa principală de iluminare trebuie să fie foarte strălucitoare. Poți utiliza becuri cu LED pentru a te simți cât mai confortabil. Dacă vrei să optezi pentru un candelabru, ia în considerare înălțimea plafonului, înainte de a achiziționa și monta candelabrul. Ar trebui fixat la cel puțin 3 metri deasupra podelei.

Pe masa de lucru, amplasează lampa într-un unghi corect, pentru a te asigura că nu îți umbrește zona de lucru. O masă laterală cu o lampă nu numai că are propriul farmec, dar este, de asemenea, folositoare pentru lectură. Becurile din dormitor trebuie să fie montate la o distanță convenabilă de pat, astfel încât să îți fie cât mai ușor și comod să le folosești.

Întotdeauna, corpurile de iluminat trebuie să completeze tema generală a designului casei și a mobilierului. Alege corpuri de iluminat ușor de întreținut, iar piesele de schimb și accesoriile ar trebui să fie disponibile pe viitor pentru o eventuală înlocuire. În cele din urmă, camera copilului nu trebuie să fie prea luminoasă și nu sunt deloc recomandate aici lămpile de podea sau veiozele de sticlă.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *