Cum să impresionezi la cina în familie de sărbători: Fii original!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar tu ești în pană de idei? Toată familia și toți prietenii se adună la tine acasă și nu știi cu ce să surprinzi la cina de Crăciun de anul acesta? Încearcă să fii diferit, încearcă să fii original! Renunță la bucatele clasice de Crăciun care conțin și foarte multe calorii și fii cât mai inventiv cu putință.

Fructele de mare și rețetele pe bază de pește pot fi soluția cea mai potrivită pentru a ieși în evidență și pentru a-i încânta pe toți invitații. Dacă nu ai suficient timp pentru a găti sau nu excelezi în bucătărie, poți oricând să organizezi o seară la un restaurant cu specific pescăresc care va fi cu siguranță pe placul tuturor.

Aceste restaurante îmbină rețetele tradiționale românești cu cele exotice, occidentale, iar tu scapi de mult efort și, în plus, ai siguranța că serviciile, inclusiv servirea, nu vor lăsa de dorit.

Mâncare pescărească pentru masa de Crăciun

Ce poate fi mai original de atât? Fără porc, sărmăluțe și alte bucate din această categorie, ci doar mâncare pescărească, ușoară și delicioasă în același timp.

Poți oferi un starter sub formă de bruschete care să conțină brânzeturi, avocado și creveți, calamari cu sos tartar și o pastă delicioasă de trufe. Supa de pește și fructe de mare este o rețetă deosebită care îmbină gusturi savuroase.

Felul principal este asul tău din mânecă. Optează anul acesta pentru bucatini din grâu dur cu creveți, pancetta și dovlecei sau pentru paste de casă cu sos de trufe, parmezan și trufe proaspete. Alege, de asemenea, o veselă elegantă și potrivită, astfel încât mâncarea să nu fie numai delicioasă, dar să și arate foarte bine.

Dacă vrei totuși să păstrezi puțin din tradiționalul românesc, alege pentru felul secund un mușchiuleț de porc cu ciuperci și pastă proaspătă de unt. Așa te asiguri că toată lumea este mulțumită și că porcul nu a lipsit de pe masa de Crăciun.

Evident, de pe masă nu pot să lipsească dulciurile, unde poți fii creativ și inventiv, poți adapta rețetele tradiționale și poți să faci experimente. Nucile umplute cu cremă, de pe vremea bunicii, pot fi decorate cu fel și fel de elemente specifice Crăciunului.

Un alt element important, dacă optezi pentru varianta de a pregăti masa acasă, este decorul. Creează o poveste în locuința ta și ajută-ți oaspeții să se simtă într-un basm de Crăciun. Bradul împodobit, colindele în surdină și mirosul de gutui și cozonaci te va ajuta enorm în acest sens pentru a te simți bine alături de cei dragi.

Chiar dacă nu vrei să fii organizotul unei cine clasice și vei ieși din tipare cu mâncarea pescărească servită cu această ocazie, păstrează atmosfera caldă și clasică de Crăciun pentru a te bucura cu adevărat de magia sărbătorilor de iarnă. Important este ca toți cei dragi să îți fie alături și să trăiți împreună clipe de neuitat.

Mâncarea va fi elementul surpriză cu care vei reuși să atragi admirația tuturor și să încânți prin originalitate și îndrăzneală. Chiar dacă mai ascunzi câte o sărmăluță pe platouri, cârnați proaspeți și alte bunătăți, pune accentul pe rețete nonconformiste anul acesta și fii diferit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *