Cum să comunicați eficient cu avocatul care vă reprezintă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă sunteți în situația de a solicita ajutorul unui avocat, atunci încă de la bun început ar trebui să porniți cu intenția de a avea o comunicare cât mai sinceră. La urma urmei, împreună cu avocatul, veți forma o echipă care, în funcție de cât de bine cooperează, poate câștiga sau nu procesul. Plus că o comunicare deschisă și onestă atrage încredere și înțelegere reciprocă, dar totodată vine în ajutorul avocatului, căci el încă de la primele discuții cu clientul, va putea prezice principalele consecințe ale prezentării în instanță.

Pentru că cei mai mulți dintre noi nu știm cum să abordăm chestiunile legale și anevoioase, iată câteva sfaturi care vor facilita comunicarea cu biroul de avocatură:

O bună comunicare înseamnă o legătură strânsă. Dacă ceea ce vă doriți este să aveți un flux de comunicare sinceră și fără probleme cu avocatul personal, atunci fiți sinceri în orice privință. Sinceritatea contribuie la construirea unei legături puternice. Nu vă abțineți din a adresa întrebări. Ba chiar puteți să vă întrebați avocatul cum preferă să păstreze legătură, cât de des vă va informa cu privire la cazul personal și până la ce oră din zi îl puteți contacta telefonic. Cu cât fluxul de comunicare este mai bun, cu atât avocatul va dezvolta privilegiul avocat-client.

Fiți organizat. A vorbi despre caz cu avocatul personal este similar cu a răspunde cât mai sincer la întrebările pe care vi le adresează medicul atunci când vă examinează, tocmai pentru a vă înțelege mai bine situația și pentru a vă oferi ajutor personalizat. Prin urmare, cu cât sunteți mai organizat cu ceea ce spuneți și cu faptele cazului, cu atât vor fi mai clare și mai cuprinzătoare răspunsurile, ceea ce va fi de mare ajutor pentru avocat. Cel mai eficient mod de a vă păstra șirul gândurilor și al faptelor este să le scrieți cronologic. În funcție de situația în care vă aflați, puteți întocmi o listă cu datele de contact ale martorilor sau puteți pune într-un plic toate facturile medicale și documentele spitalicești. În general, orice document care poate fi folosit drept dovadă va veni în ajutorul avocatului.

Adoptați o atitudine echilibrată. Când ne aflăm în situații dramatice, mulți dintre noi tindem să ne pierdem cumpătul, să fim ușor aiuriți și cu gândurile în toate părțile, să ne facem fel și fel de scenarii negative și să pierdem contactul cu realitatea. S-ar putea spune că este necesar să ne calmăm toate simțurile pentru a beneficia de o colaborare eficientă cu avocatul care ne reprezintă cazul. Este important să comunicăm eficient, la fel cum este important și să ascultăm cu mare atenție. Când avocatul vă oferă sfaturi legale, este vital să înțelegeți pe deplin tot ceea ce vă comunică. Pentru a fi 100% sigur că ați înțeles tot ceea ce v-a spus avocatul și că sunteți amândoi pe aceeași pagină, sintetizați ceea ce v-a spus și repetați de mai multe ori, mai ales dacă de aceste sfaturi depinde soarta cazului.

Este foarte important să vă implicați în fiecare etapă a procesului, dar ceea ce fiecare avocat își dorește este o implicare echilibrată și matură, care să nu pună în pericol succesul cazului. Un avocat este un furnizor de servicii de drept pentru clienți și este dedicat în totalitate principiului conform căruia practicarea dreptului ar trebui să fie ca un efort orientat către clienți.

Un avocat cu experiență și bun renume vă va înțelege provocările cu care vă confruntați, vă va explica procedura legală și vă va ține la curent pe toată durata procesului, de la începutul și până la sfârșitul acestuia. De asemenea, un bun avocat va oferi clientului actualizări atunci când apar dezvoltări semnificative și / sau la intervale rezonabile în timpul procesului.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *