Cum îți poți moderniza locuința fără investiții mari

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Lucrările de amanajari interioare ale unei case sunt necesare pentru ca locuința să se păstreze într-o stare cât mai bună de-a lungul timpului. Astfel, indiferent că locuiești într-o casă cu etaj sau într-un apartament de 2 camere, vei fi nevoit, periodic, să faci mici modificări și îmbunătățiri. Însă, ce prespune, de fapt, modernizarea locuinței din punct de vedere al costurilor? Începând de la simpla revopsire a pereților și până la montarea unei noi centrale termice mai performante, costurile unei reamenajări ar putea să crească destul de mult, mai ales dacă ți-ai stabilit așteptări prea ridicate. Și totuși, există și modalități mai ieftine de a da refresh modului în care arată locuința ta. Iată câteva dintre acestea:

● Recondiționează mobilierul pe care îl ai deja
Te-ai plictisit de mobila veche pe care o ai? Nu este nevoie să achiziționezi un alt mobilier pentru casa ta, mai ales că acest lucru ar putea să implice o investiție deloc de trecut cu vederea. Poți, pur și simplu, să reconditionezi mobilierul pe care îl ai deja, luând în considerare re-tapitarea acestuia, accesorizarea sau chiar vopsirea. Mobilierul din lemn masiv va deveni o adevărată operă de artă dacă va fi recondiționat!

● Oferă camerei tale o față nouă
Vopsirea pereților este una dintre cele mai accesibile metode de redecorare. Găsește o culoare îndrăzneață care să meargă bine cu mobilierul pe care îl ai într-o anumită cameră a casei și vopsește doar unul dintre pereți! Nu doar că va arăta foarte bine, înveselind camera, dar este și o metodă de modernizare a casei care te va costa foarte puțin timp și foarte puțini bani!

● Schimbarea stă în detalii
Nu ai banii necesari pentru a monta noi dulapuri în bucătărie sau în baie? Apelează la un truc de design: schimbă doar mânerele acestora! Acesta este un mod simplu, rapid și economic de a reîmprospăta casa ta.

● Expune operele de artă ale copiilor
Un mod foarte haios și foarte accesibil de a reamenaja camera copiilor este să o decorezi cu desenele realizate de ei. Poți cumpără rame foto pentru acestea și le poți așeza pe pereți, pe birou sau pe pervazul ferestrei, în loc să cumperi tablouri și decorațiuni ce pot fi destul de scumpe.

● Updatează-ți sistemul de iluminare
Lămpile, lustrele și alte tipuri de corpuri de iluminare sunt o parte definitorie a oricărei încăperi. De aceea, poți schimba aspectul locuinței tale doar înlocuind aceste elemente cu unele mai moderne. De foarte multe ori, lumina potrivită face ca spațiul să arate mult mai bine. Nici măcar nu e nevoie să cumperi cele mai scumpe lustre, e de ajuns să vânezi reducerile magazinelor de home&deco.

Sursa: pexels.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *