Cum arată un mediu de lucru modern care inspiră și motivează?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Indiferent de profesia noastră și de cât timp petrecem la servici în fiecare zi, un mediu de lucru adecvat, care ne inspiră și ne sporește productivitatea este vital. Poate că ați simțit asta deja, dar în situația în care mediul de lucru este sumbru, anost sau ne lipsesc tot timpul obiectele și accesoriile de care avem nevoie, suntem mai predispuși la stări de nervi, iritabilitate, lipsă de inspirație și determinare, rezultând astfel o slabă performanță.

În rândurile de mai jos, urmează să descoperim împreună care sunt acele aspecte cărora ar trebui să le acordăm mai multă atenție atunci când dorim să ne amenajăm spațiul de lucru cu scopul de a ne bucura de mai multă inspirație și productivitate:

Organizare. Angajații productivi și inspirați au nevoie de un mediu de lucru captivant, primitor și plăcut. Pe de o parte, sunt foarte moderne spațiile de lucru deschise sau prevăzute cu separatoare, dar pe de altă parte, și birourile private sunt în continuare la fel de apreciate. Trebuie doar să vă asigurați că faceți alegerea potrivită conform propriilor nevoi și conform cerințelor și necesităților angajaților. Majoritatea persoanelor consideră că spațiile de lucru deschise sunt cumva mai vibrante, mai creative și mai flexibile, așa că aceasta poate fi cea mai potrivită soluție dacă doriți să le oferiți angajaților un spațiu de lucru modern, dar totuși profesional. La urma urmei, dacă aveți mulți angajați în subordine, poate cel mai bine ar fi să le permiteți să își aleagă propriul spațiul de lucru sau să supuneți la vot opțiunile disponibile.

Culorile. Poate că nu v-ați gândit la asta, însă culorile joacă un rol foarte important când vine vorba de proiectarea unui mediu de lucru care să inspire și să sporească productivitatea. Prin urmare, nu ingnorați impactul psihologic al culorilor asupra performanței angajaților. De exemplu, despre verde se știe că stimulează imaginația oamenilor, în timp ce roșu îi determină să reacționeze într-un mod mai rapid și mai precis. Albastru este o culoare care inspiră și creează claritate mentală, în timp ce rozul calmează, iar albul este o culoare modernă. Trebuie doar să vă gândiți ce scopuri doriți să atingeți împreună cu echipa de angajați și să folosiți culorile în consecință.

Echipamente de birou și soluții de depozitare. Acestea reprezintă părți cruciale din fiecare mediu de lucru, în special în birourile mari cu foarte mulți angajați. Toată lumea are nevoie de suficient spațiu de depozitare, atât pentru toate obiectele personale, cât și pentru lucrurile necesare pentru efectuarea activităților zilnice. De asemenea, fiecare angajat are nevoie la biroul său de echipamente de birotică și papetărie, de dosare și arhive, de tonere pentru imprimantă și de multe alte lucruri fără de care nici cele mai simple sarcini nu pot fi duse la îndeplinire. Cu alte cuvinte, nu puteți proiecta un mediu de lucru eficient care să inspire și care să motiveze fără aceste lucruri de bază. Puteți opta pentru un magazin cu tonere pentru a vă alimenta afacerea cu tonere de calitate și cu toate echipamentele de birou de care aveți nevoie, iar în ceea ce privește depozitarea, fie optați pentru unități de depozitare personală, fie montați o soluție universală de depozitare pentru toți angajații.

Deloc mai prejos, iluminarea joacă un rol uriaș. Lumina naturală oferă nenumărate beneficii, și anume îi motivează pe angajați, îi încurajează să fie mai creativi și îi ajută să lucreze mai mult într-un timp mai scurt. Cea mai ușoară modalitate de a beneficia de mai multă lumină naturală în birou este cea de a ține geamurile libere în orice moment. Nu blocați ferestrele cu dulapuri și folosiți jaluzele doar când soarele este prea puternic. Dacă este necesar, înlocuiți ferestrele vechi cu altele mai noi și mai mari.  

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *