Cum amenajăm o zonă perfectă de gaming? 4 sfaturi pentru începători

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O modalitate sigură de a fi mai eficient atunci când intri într-o sesiune de gaming este aceea de a avea o amenajare cât mai profesională, așa că în rândurile care urmează, vom vedea cum se creează acasă o zonă de gaming potrivită atât pentru începători, cât și pentru jucătorii deja înrăiți.

Cum amenajăm o zonă perfectă de gamingChiar dacă joci cel mai captivant joc video, dacă nu dispui de o zonă de gaming cât mai profesională, experiența nu va mai fi la fel de grozavă. La fel ca atunci când vizionezi un film, dorești să te simți prins în joc. Dacă ești cu adevărat interesat de jocuri, e bine să știi că o configurație adecvată poate face diferența. Dar ce anume poți face pentru a obține o configurație mai profesională?

Iată 4 sfaturi care îți vor duce experiența de gaming la nivelul următor:

  1. Utilizează computerul potrivit. Se înțelege de la sine că, pentru a-ți maximiza experiența de joc, trebuie să dispui de un computer de gaming cât mai performant. Laptopul de 6 ani pe care îl folosesc toți membrii familiei s-ar putea să nu facă față celor mai noi jocuri. Prin urmare, încearcă să te orientezi spre un computer cu procesor și placă video puternice care pot gestiona jocuri de ultimă generație. Ambele componente oferă o rată bună de cadru și un decalaj grafic mai mic. Deși computerele au fost în mod tradițional alegerea preferată a jucătorilor, Mac-urile au făcut pași uriași în lumea jocurilor. Multe Mac-uri sunt acum echipate cu hardware puternic, capabil să gestioneze cele mai noi jocuri. Indiferent de tipul de computer de care dispui, asigură-te că este complet optimizat pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.
  2. Investește într-un scaun de gaming de înaltă calitate. Dacă ai de gând să te afunzi în lumea jocurilor pentru o perioadă mai lungă de timp, va trebui să investești într-un scaun confortabil. Să fim realiști- jucătorii pasionați nici nu simt cum trece timpul atunci când se joacă. Timpul alunecă cu ușurință și când te uiți la ceas deja au trecut 3 ore de când te-ai trezit. Un scaun de slabă calitate nu doar că îți afectează experiența de gaming, dar dăunează grav spatelui. Când îți alegi un scaun de gaming, orientează-te spre opțiunile cu suport, care susțin buna circulație a sângelui. Cel puțin, ar trebui să folosești o pernă lombară pentru a-ți ajuta corpul să adopte și să mențină o poziție bună cât timp de joci.
  3. Ai nevoie de un monitor pentru jocuri. Ai prefera să urmărești un film de acțiune pe un ecran IMAX sau pe smartphone? Din același motiv, este esențial să ai un monitor de gaming excelent. Monitoarele de jocuri vor avea rate de reîmprospătare mai mari, ceea ce face ca imaginea afișată să arate frumos și precis. De asemenea, monitoarele de gaming vin cu opțiuni pentru rezoluții mai mari, care vor oferi o claritate și o calitate și mai înaltă a imaginii. Dacă ești un jucător înrăit, sunt șanse mari să te gândești la achiziționarea unui al doilea monitor. La urma urmei, ce poate fi mai interesant decât să te joci pe un monitor în timp ce transmiți live pe celălalt? Asigură-te totuși că placa grafică este capabilă să gestioneze ambele monitoare pentru o experiență de gaming cât mai plăcută.

Într-un final, pentru a încheia lista de elemente de bază, asigură-te că ai un mouse și o tastatură de gaming cât mai bune. Un ecran mare și un hardware rapid nu sunt singurele cerințe pentru o configurație perfectă de gaming, deci nu uita de mouse și tastatură. Tastatura wireless este cea mai apreciată printre jucători, deoarece este prevăzută cu toate tastele de care ai nevoie pentru acces rapid. De asemenea, este confortabilă de utilizat pentru perioadele lungi de timp, oferind suport încheieturii mâinii. În timp ce un mouse nu diferă prea mult de un alt mouse, se merită totuși să investești într-un mouse de gaming. Un astfel de mouse este prevăzut adesea cu senzori optici cu laser și cu butoane suplimentare utile, permițând totodată o anumită personalizare.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *