Cât de importantă este mentenanța aparatelor de aer condiționat?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aparatul tău de aer condiționat și să nu investești foarte mult în lucrările de reparații, ar fi bine să iei în serios procesul de mentenanță. Pe lângă faptul că aceste lucrări de mentenanță prelungesc durata de viața a echipamentului de climatizare, ele ajută și la eliminarea microbilor și a prafului ce se poate acumula în filtrele de aer.

Ce presupune procesul de mentenanță?

Mentenanța aparatului de aer condiționat presupune de fapt verificarea tuturor componentelor unității exterioare și interioare. Spre exemplu, la unitatea interioară se verifică starea prefiltrelor, a filtrelor mecanice și a bateriei și se înlătură orice urmă de murdărie sau oxidare. Curățarea filtrelor se recomandă să se realizeze o dată la 6 luni în condiții normale de funcționare, însă, dacă aparatul de aer condiționat este exploatat la maxim, ar trebui să iei în considerare o curățare la 3 luni. Tot în cadrul verificării unității interioare se are în vedere îndreptarea aripioarelor îndoite cu ajutorul unui pieptene specializat pentru a se asigura o curgere corectă a aerului.

Nu doar unitatea internă trebuie verificată, ci și cea externă. Operațiunile de mentenanță în acest caz cuprind verificarea circuitului cu Freon și reumplerea lui dacă este cazul, verificarea siguranțelor de protecție, a racordurilor electrice și frigorifice, a contactoarelor și rezistențelor compresorului, etc. Este important să chemi un specialist să facă mentenanța aparatului de aer condiționat pentru că el va ști cel mai bine cum să verifice fiecare componentă și să se asigure că totul funcționează perfect.

Când ar trebui făcută mentenanța aparatului de aer condiționat?

Specialiștii recomandă ca operațiunea de mentenanță a aparatului de aer condiționat să se realizeze o dată la cel mult 6 luni. Dacă folosești aparatul de aer condiționat doar vara, atunci aceasta este perioada ideală în care ar trebui să te ocupi de mentenanța sa. Totul trebuie să fie pregătit pentru sezonul canicular! Există însă câteva operațiuni, după cum am spus și mai sus, care trebuie realizate o dată la 3 – 6 luni, cum ar fi controlul și curățarea filtrelor de aer. Dacă vrei să te bucuri de un aer cât mai curat în interiorul locuinței tale și să scapi de mucegai, microbi și praf, ar fi bine să nu sari peste această activitate.

De către cine se face mentenanța aparatului de aer condiționat?

Doar de către specialiști! Dacă vrei să salvezi timp și bani, ar fi bine să apelezi din prima la specialiști. Din dorința de a economisi niște bani, unii oameni se apucă să inspecteze ei singuri aparatul de aer condiționat, fără să se gândească că în procesul de curățare a componentelor pot defecta alte componente esențiale.

Noi îți recomandăm serviciile de mentenanță de la Climatico o dată la 6 luni dacă vrei să te asiguri că te vei bucura de răcoare în anotimpul canicular cel puțin 10-15 ani de acum înainte! Pe lângă faptul că cei de la Climatico sunt specialiști și știu exact cum să inspecteze fiecare componentă a echipamentului tău de climatizare, poți beneficia de acest serviciu la un preț foarte bun! Tot ce trebuie să faci este să intri pe site-ul lor, să adaugi în coș serviciile de mentenanță și să stabiliți împreună când va avea loc inspectarea aparatului tău de aer condiționat! Clinatico este acreditată de către importatori pentru a se ocupa de mentenanța echipamentelor de climatizare de la branduri mare precum Daikin, Gree, Mitsubishi Electric sau Panasonic. Aparatul tău de aer condiționat este pe mâini bune cu cei de la Climatico!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *