Cât de important este să ai un video interfon la casă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă locuiești la bloc, mai mult ca sigur cunoști ce este un interfon și mai ales care este rolul acestui produs. O soluție nouă este video interfonul, folosit în ultima perioadă atât la bloc, cât și la casă, fiind o opțiune pentru securizarea locuințelor.

interfonTehnologia unui astfel de video interfon se diferențiază de interfonul clasic prin redarea unor imagini video, fie color, fie în varianta alb negru. Astfel, vei cunoaște cine se află dincolo de poarta locuinței tale sau la ușa de la intrare a blocului de locuințe în care te regăsești. Ca atare, poți spune că cu ajutorul unui video interfon smart te vei afla continuu în siguranță, beneficiind de mai mult confort.

Nu puține au fost situațiile în care la ușa blocului au sunat diverse persoane pentru a li se permite intrarea în incinta blocului, prezentându-se drept altcineva. Cu ajutorul unui video interfon cu caracteristici foarte înalte acest lucru nu se va mai întâmpla.

Avantajul unui video interfon smart

Cel mai important avantaj al unui video interfon smart este acela că oferă persoanelor din locuință posibilitatea de a vedea exact cine se află la ușa blocului sau la poarta casei, astfel încât să poată fi permis accesul în interiorul clădirii doar a unor persoane cunoscute. Se poate spune că un video interfon de acest tip determină o mai mare siguranță pentru persoanele singure, mai în vârstă, dar și pentru familiile cu copii, cei mici fiind cei mai vulnerabili în fața unor astfel de situații infracționale.

Video interfonul este un produs recomandat atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice care ar putea face economie de personal de pază prin folosirea produsului, crescând nivelul de securitate.

Nu trebuie să uităm nici de dispozitivele de urmărire a bebelușilor, aflați în camera alăturată, produsul funcționând pe baza acelorași principii și fiind montat la capătul pătuțului pentru o mai mare vizibilitate mai ales în timpul nopții.

Mai înainte de a cumpăra un video interfon este bine să ții cont de mai multe lucruri, astfel încât să selectezi din întreaga ofertă din piață cel mai bun produs.

Funcția de bază

Producătorii se concentrează pe două tipuri de video interfoane – modele ce se montează la intrarea în bloc sau la poarta casei, precum și dispozitive ce sunt montate în camera bebelușului, fiind necesare pentru supravegherea copilului atunci când nu te afli în camera sa.

Componentele unui video interfon

Atunci când vorbim despre componentele acestui produs ar trebui să cunoști că ele sunt formate din dispozitivul central ce este montat în interiorul locuinței, yala electromagnetică ce va fi deschisă după ce vei vedea cine se află la intrare și atunci când consideri că ești în siguranță. Există anumite produse care nu au aceste componente incluse sau care ar putea beneficia de mai multe componente de bază. De exemplu, ar putea fi comandate mai multe unități centrale, astfel încât să fie montate în mai multe părți ale casei, nefiind nevoie să te deplasezi la ușa de la intrare pentru a vedea cine se află la celălalt capăt al firului.

Schema video interfonului

Dacă video interfonul urmează să fie montat la un bloc, în care locuiesc mai multe familii, atunci unitatea montată la exterior va trebui să beneficieze de mai multe butoane, fiecare corespunzând numărului fiecărui apartament. La fel se întâmplă și în cazul locuințelor tip duplex.

Distanța dintre exterior și interior

În caracteristicile produsului vor exista specificații care au în vedere distanța maximă permisă între postul interior și cel exterior, astfel încât imaginile să fie cât mai clare. De regulă, astfel de video interfoane permit o distanță minimă de 50 metri între ușa de la intrare și interiorul locuinței.

Funcții suplimentare

Un video interfon poate beneficia de nenumărate funcții, dar cea mai importantă este cea care poate înregistra și stoca imaginile preluate. Acestea vor fi stocate pe un server și pot fi revăzute ulterior, mai ales atunci când ar trebui folosite drept probe. O altă funcție a video interfonului constă în stocarea de mesaje, astfel că dacă trebuia să îți fie livrat un colet și tu nu ești acasă, vei putea primi un mesaj din partea curierului pentru a afla cum să intri în posesia coletului.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *