Când este timpul să înlocuiți mobila veche?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Există piese de mobilier care au supraviețuit timp de secole și care nu dau încă semne de deteriorare. Poate că și dumneavoastră mai aveți încă masa bunicii sau poate că ați intrat într-un magazine de antichități și ați putut să observați unele dintre cele mai vechi și mai superbe piese de mobilier.

Mulți dintre noi se întreabă dacă mobila pe care o găsim în prezent în magazinele de specialitate, în magazinele online sau cea pe care o comandăm după propriile noastre preferințe va avea o durată de viață la fel de impresionantă ca mobila de acum zeci de ani. Cel mai probabil, nu.

Desigur, mobilierul nu are o dată de expirare, la fel ca alimentele sau medicamentele. Totuși, majoritatea consumatorilor nu mai cumpără mobilier de uz casnic cu gândul că vă dura o viață întreagă și chiar și mai mult. Gusturile se schimbă, apar tot mai multe stiluri de amenajare, iar prețurile variază de la cele mai mici până la cele mai exorbitante. Toți aceștia sunt factori care dictează noua durată de viață a pieselor de mobilier. De asemenea, serviciul de montaj mobilă poate influența cât de longeviv sau nu va fi o piesă de mobilier.

În general, durata de viața a majorității pieselor depinde de materialele originale utilizate, de cât bine sunt construite piesele, de cât de utilizate sunt zi de zi și cât de bine sunt întreținute. De exemplu, o canapea așezată în camera de zi a unei familii cu copii mici și animale de companie nu va dura la fel de mult ca una așezată într-o camera de zi formală.

Care este durata media de funcționare a pieselor de mobilier?

Rezumându-ne la cifre, o canapea are o durată de funcționare cuprinsă între 7 și 15 ani, un scaun tapițat va dura între 7 și 10 ani, în timp ce un scaun de lemn va ține între 10 și 15 ani. De asemenea, o masă de sufragerie poate dura între 15 și 20 de ani, în timp ce mesele mici de cafea sau cele pe care obișnuim să le așezăm lângă pat sau lângă canapea nu vor ține mai mult de 5-10 ani.

Patul are o durată de funcționare între 15 și 20 de ani, o comoda între 10 și 20 de ani, un birou va ține 15 ani, un scaun de birou 7-10 ani, iar mobilierul pentru terase va ține cel mult 10 ani. În cele din urmă, salteaua are o durată de viață cuprinsă între 5 și 10 ani.

Cum puteți să vă dați seama că este timpul să înlocuiți mobila veche și uzată?

Dacă o piesă de mobilier este prea deteriorată și nu mai poate fi reparată, dacă tapițeria este prea murdară sau pătată, dacă unele piese de mobilier nu se mai potrivesc cu felul în care folosim o încăpere, dacă între timp vi s-au modificat gusturile și dacă unele piesele de mobilier nu mai oferă niciun confort, atunci înseamnă că a sosit timpul să vă luați rămas bun de la piesele de mobilier problematice.

De exemplu, dacă o canapea scârție, pernele nu mai oferă sprijin lombar, dacă pielea este deteriorată sau dacă tapițeria s-a rupt, s-a pătat sau miroase urât, sunt semne că acea canapea trebuie să fie înlocuită. Aceleași indicii se aplică și unui scaun tapițat. La rândul său, un scaun din lemn va trebui înlocuit dacă picioarele nu mai oferă stabilitate. Dacă scaunul este tapițat, tapițeria poate fi înlocuită cu ușurință atâta timp cât restul scaunului este robust.

Masa de sufragerie poate deveni inestetică din cauza zgârieturilor, a loviturilor și a arsurilor cu mult timp înainte de a deveni nesigură din punct de vedere structural. Mesele de sufragerie sunt, de obicei, înlocuite atunci când este nevoie de o dimensiune mai mare sau mai mică pentru a se potrivi unei încăperi și pentru a oferi confort tuturor celor care iau masa.

În ceea ce privește patul, dacă începe să scârție, este semn că trebuie să fie înlocuit. Puteți achiziționa cadre de pat noi și o tăblie separată, pentru a vă bucura de și mai mult confort. Comodele și orice tip de unitate de depozitare cu sertare trebuie înlocuite atunci când cadrul nu mai este robust, iar sertarele nu se mai închid și nu se mai deschid cu ușurință.

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *