Amenajarea garsonierei cu bani puțini – 3 sfaturi de la specialiști

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă locuiești într-o garsonieră nu înseamnă că trebuie să te simți sufocat din cauza spațiului limitat. În același timp, probabil te gândești că amenajarea eficientă și profesionistă te va costa foarte mult, așa că renunți din start la ideea unei locuințe chic.

Ei bine, trebuie să afli că îți poți decora garsoniera într-un mod plăcut cu minimum de buget, dacă respecți câteva reguli și folosești trucurile potrivite.

Nu numai că vei economisi sume semnificative, dar casa ta va arăta exact așa cum îți dorești. Va părea spațioasă, luminoasă și te va reprezenta în totalitate. Dacă ești curios cum, designerii îți răspund cu soluții practice:

1. Fă investiții inteligente

În cazul în care tocmai te apuci de amenajare și nu știi de unde să începi, oprește-te puțin și ia o foaie de hârtie. Scrie suma pe care o ai la dispoziție pentru întregul proiect. Astfel, vei ști din start la ce să te raportezi.

Apoi, fă o listă cu toate sarcinile necesare renovării: cumpărarea mobilierului, montarea parchetului și a faianței, vopsirea pereților, gestionarea instalației electrice și de apă. Scoate sau adaugă elemente pe listă, în funcție de caz.

În acest moment, situația deja pare mai clară, nu-i așa? Acum este momentul să înțelegi regula de aur: investește major doar în ceea ce contează cu adevărat!

Mai exact, asigură-te că alegi cele mai calitative produse, când vine vorba de siguranță și durabilitate. Cumpără un parchet premium și un aragaz performant, însă fă economie când vine vorba de detalii precum măsuța de cafea sau lampa decorativă din living. Astfel, vei echilibra balanța și vei ști că ai investit banii disponibili în cel mai eficient mod.

2. Pune-ți prioritățile în ordine

Nu există o rețetă unică pentru amenajarea garsonierei perfecte. Fiecare persoană este diferită și are propriile sale preferințe și obiceiuri.

Apropo de obiceiuri, care este activitatea ta preferată când petreci timpul acasă? Adori să stai pe canapea și să citești ore întregi? Îți place să gătești preparate complicate, deserturi și visezi la propriul restaurant cu stele Michelin?

În funcție de nevoile și plăcerile tale, prioritizează cheltuielile și efortul. De exemplu, dacă adori gătitul, poți investi mai mulți bani în aparatură. Poți cumpăra un aragaz performant, un mixer scump sau ustensile specifice, pentru ca vei economisi în alte aspecte. Poți găsi online saltele de la 149 de lei, mobilier ieftin și accesorii accesibile.

În cazul în care locul tău preferat din casă este biroul unde lucrezi zilnic, investește sume mai mari aici. Cumpără-ți un scaun confortabil, un birou încăpător și un laptop performant, dar economisește în materie de canapea și accesorii.

Ai înțeles conceptul: pune pe primul plan zonele din locuință în care îți petreci cel mai mult timp și fă compromisuri în ceea ce le privește pe celelalte. Astfel, vei fi complet mulțumit și entuziasmat de casa ta!

3. Cumpără mobilier din surse alternative

Dacă vei intra în primul magazin cu mobilă care îți iese în cale, probabil că vei vedea câteva piese de mobilier excelente, dar prețurile te vor descuraja.

De aceea, când faci shopping, orientează-te către surse alternative. De exemplu, poți verifica magazinele de mobilă second hand. De cele mai multe ori, vei avea surpriza de a găsi piese unice, deosebite, la prețuri foarte mici. Cine știe, poate vei descoperi chiar și câteva comori vintage ce vor da garsonierei tale o notă excentrică!

Apoi, verifică și site-urile cu anunțuri, unde poți găsi, din nou, mobilier ieftin, de calitate, cu urme minime de uzură. Uneori, oamenii vând mobilă din simplul motiv că nu li se mai potrivește, ea fiind însă în stare perfectă.

Acestea fiind spuse, planifică atent amenajarea, ține cont de buget de la bun început și investește doar în ceea ce contează cu adevărat. La final, vei obține garsoniera perfectă pentru tine, cu eforturi financiare minime!

Sursa: Vivre

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *