Alegerea utilajelor – primul pas către succesul unei brutării sau patiserii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Românii sunt mari consumatori de produse ce au la bază făină, iar brutăriile și patiseriile sunt afaceri de succes în țara noastră. Dacă ești pasionat de pâine sau produse de panificație și ai în plan să îți deschizi o brutărie, ar trebui să știi că punctul de start îl reprezintă utilajele pe care le vei folosi pentru producție. Bineînțeles, există și alți factori care influențează succesul unei astfel de afaceri, cum ar fi locația sau ingredientele folosite, însă utilajele de panificație de calitate joacă și ele un rol destul de important.

Ce fel de utilaje sunt necesare într-o brutărie?

În funcție de dimensiunea brutăriei, s-ar putea să ai nevoie doar de câteva utilaje sau de un număr mai mare de utilaje, însă există câteva echipamente speciale care nu ar trebui să lipsească din nicio brutărie sau patiserie. Iată care sunt acestea:

  • Cernatorul de făină

Dacă vrei să vinzi produse de o calitate superioară, ai nevoie de o făină pură, iar acest lucru îl poți obține cu ajutorul unui cernator de făină. Acest utilaj elimină impuritățile din orice tip de făină, inclusiv din cea umedă și presată, și oxigenează făina, crescând astfel standardele de calitate. Este un utilaj fără de care activitatea unei brutării sau a unei patiserii nu poate exista. În urma procesului de cernere, făina se curăță, iar produsele vor fi mai pufoase și mai gustoase. Există pe piață mai multe tipuri de astfel de utilaje, de diferite dimensiuni și funcții, iar tu trebuie să îl alegi pe cel mai bun pentru capacitatea ta de producție.

  • Malaxorul de aluat

Malaxorul de aluat te ajută să economisești timp prețios cu amestecarea și frământarea aluatului. Mai mult decât atât, va scuti și personalul din brutărie/patiserie de efortul fizic și va crește productivitatea în bucătărie. Brutarii susțin că acest utilaj este una dintre cele mai bune invenții din domeniul brutăriei sau panificației pentru că scurtează semnificativ timpul de amestecare sau frămânatare.

  • Cuptorul de brutărie

Utilajul cheie din orice brutărie sau patiserie este cuptorul. Fără un cuptor profesional, care coace uniform, nu vei reuși să atingi culmile succesului. În funcție de spațiul din bucătărie, dar și de produsele de panificație/brutărie pe care vrei să le coci, poți să alegi un cuptor pe gaz sau electric. Alegerea unui cuptor de brutărie este mult mai complexă decât pare pentru că trebuie să fii atent și la alte caracteristici precum modul de distribuție a căldurii, tipul de materiale din care a fost construit, modul în care este produs aburul, etc. Nu uita nici de calitate, fiabilitate și productivitate.

Cuptorul este  inima afacerii tale, tocmai din acest motiv, trebuie să acorzi o atenție deosebită aunci când îl alegi. Prețul ar trebui să fie ultimul criteriu pe care să îl iei în considerare atunci când alegi cuptorul de brutărie, ideal ar fi să urmărești întotdeauna raportul calitate-preț și să încerci să nu sacrifici calitatea produselor pe care vrei să le vinzi.

În afară de aceste utilaje principale, într-o brutărie sau patiserie își mai pot face loc și alte echipamente precum: porționator de aluar, formator de franzelă sau baghete, dospitor, cărucioare pentru tăvi, mașini de feliat pâine, etc. Dacă nu te pricepi la utilaje profesionale, ar fi bine să consulți un specialist sau chiar să apelezi la o companie ca vivitrust.ro ce se ocupă cu proiectarea și dotarea spațiilor din domeniul alimentar pentru a găsi împreună cea mai bună soluție pentru afacerea ta de vis.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *