Alege imprimanta în funcţie de nevoile tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Anul  1882,  este perioadă în care matematicianul şi inventatorul englez Charles Babbage şi-a imaginat un calculator. Mai mult, schemele prevedeau chiar şi  o imprimantă ataşată. Evident, limitările tehnologice ale timpului respectiv, nu i-au permis lui Babbage să construiască maşinăria, însă pe baza schiţelor sale, s-au realizat  primele tipuri de imprimante.

Imprimanta este o componentă periferică ataşată unui computer, care are rolul  de a reproduce un text sau o imagine pe un material fizic, de regulă o foaie hârtie. Există  şi imprimante care pot funcţiona independent de un PC, cum există şi imprimante care au un software propiu, fapt ce permite imprimarea direct de pe un stick.

Cum evoluţia tehnologică a permis fabricarea unora dintre cele mai performante tipuri de imprimante, îţi poţi procura imprimanta potrivită nevoilor tale, luând în calcul şi aspectele legate de procurarea consumabilelor necesare celor mai optime imprimări.

Când îţi alegi imprimanta,  trebuie să ţii cont de multre aspecte, cum ar fi viteza de printare,  rezoluţia imaginii,  nivelul sonor al acesteia, dar şi de costurile de întreţinere şi posibilitatea de procurare a consumabilelor. Este foarte important să poţi procura uşor suportul pe care imprimi, hărtia cel mai frecvent, cât şi sursa de cerneală sau tuş, respectiv  tot ce ţine de capitolul toner imprimantă

Cum alegi imprimanta în funcţie de nevoile tale

Vei alege imprimanta în funcţie de domeniul în care o foloseşti. Există multe tipuri  de imprimante, matriciale, termice, cu jet de cerneală, imprimante laser/led sau  imprimante 3D

Vei procura o imprimantă matricială, pentru printarea bonurilor şi a facturilor, fiind indicată în orice tip de comerţ. Este reprezentată printr-un sistem de imprimare cu ace, având posibilitatea de a imprima mai multe coli de hârtie o dată. Există două tipuri de imprimante matriciale, seriale şi lineare.

Pentru printarea bonurilor fiscale, a chitanţelor şi etichetelor termice, pentru etichetele autoadezive cu posibilitatea printării codurilor de bare, vei procura o imprimantă termică, de mici dimensiuni, cu rezintenţă mare la praf. O poţi folosi şi  pentru faxuri sau  imprimante de notebook.

Însă, este posibil să vrei să ai la dispoziţie o  imprimantă  cu jet de cerneală, recomandată indiferent de domeniu. De la grădiniţe, şcoli, bănci şi birouri de avocatură, aceste imprimante par a fi varianta cea mai bună. Acest tip de imprimantă continuă să fie cel mai bine vândut tip, fiind utilă pentru orice material care trebuie printat pe o foaie de hărtie.

Pentru printarea oricărui tip de documente, poţi  opta şi pentru imprimanta laser/led. Este  silenţioasă şi multifuncţională, având funcţii de copiere, imprimare, scanare şi fax, oferind chiar  şi varianta printului color.

Imprimanta 3D reprezintă cea mai performantă tehnologie actuală  de imprimare. Poate  realiza printuri  complicate, planşe de lucru, ceasuri sau  huse, procesul presupunând o adăugare succesivă a straturilor de material.

Imprimanta cu jet de cerneală

Imprimanta cu jet de cerneală este tipul cel des folosit. Pentru a reproduce un text sau o imagine, imprimanta plasează  pe suport puncte mici de cerneală, cu un diametru între 50 şi 60 de microni. În aplicarea cernelei pe suport se folosesc tehnici variate, fie în jet continuu sau  în jet cu cap multiplu, fie  cu jet-impuls sau  cu cerneală solidă. Cartuşele  cu cerneală pentru toner,  pot avea orice culoare.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *