6 trucuri pe care să le ai în vedere pentru o bucătărie frumoasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucătăria este acel spațiu în care petreci cel mai mult timp și de aceea trebuie să ai în vedere ca acest loc să fie plăcut și mai ales funcțional. Este zona în care întreaga familie se reunește, luând masa împreună, dar și locul în care ne bem cafeaua în fiecare dimineață. Și dacă nu cunoști totul despre amenajarea bucătăriei, iată mai jos câteva trucuri pe care ar trebui să le ai în vedere astfel încât să fie practică, dar mai ales foarte frumos decorată.

bucatarie1. Alege mobila și spațiile de depozitare în funcție de dimensiunile acesteia

Poți opta pentru mobilă de bucătărie la comandă, fiind o soluție potrivită pentru orice tip de bucătărie. În acest mod vei putea adăposti mult mai bine fiecare obiect electrocasnic, optând astfel pentru incorporabile, vei putea ascunde bine ustensilele, oalele și cratițele pe care le folosești pentru prepararea mâncării și de asemenea vei putea crea un spațiu în ton cu preferințele tale, în culori vii sau în nuanțe pale, totul în deplină concordanță cu restul elementelor de decor ale locuinței. De exemplu, dacă vei opta pentru un stil minimalist pentru restul casei nu este bine să încarci prea mult bucătăria, cu un mobilier masiv sau cu foarte multe elemente de decor, ci să te îndrepți către același stil.

2. Ai grijă de triunghiul bucătăriei!

Frigiderul, chiuveta și aragazul formează triunghiul oricărei bucătării și astfel în calea lor nu trebuie să stea așezat nimic, fiind zona în care se desfășoară aproape toate operațiunile necesare preparării mâncării. Este bine să alegi cu atenție locul în care este amplasată chiuveta și este foarte important ca aceasta să se afle aproape și de aragaz și de frigider. Dacă optezi pentru bucătăria tip insulă ar fi bine să ceri sfatul unui designer, astfel încât accesul la cele trei surse să nu fie blocat și spațiul să pară mai mic.

3. Nu neglija spațiile de lucru

Tot pentru buna funcționalitate a bucătăriei trebuie să ai în vedere crearea unor spații de lucru cât mai mari, astfel încât treburile casnice să se poată desfășura cât mai ușor. Optează pentru o suprafață plană, pentru un blat de lucru și astfel totul se va desfășura foarte ușor.

4. Alege corpurile suspendate pentru un iluminat de calitate

În bucătărie desfășori de cele mai multe ori o activitate de preparare a mâncării. Chiar dacă iubești ca în anumite zone ale locuinței să se regăsească spații cu un iluminat mai slab, nu este cazul bucătăriei. Aici, trebuie să beneficiezi de o lumină foarte bună, caldă și destul de puternică. Optează pentru corpuri suspendate, fiind soluția perfectă pentru a nu avea probleme mai ales atunci când manevrezi ustensilele necesare pentru prepararea mâncării. În plus, acestea pot forma un decor aparte.

5. Placarea pereților – o soluție practică

Deși poate ți-ai dori să ai o bucătărie albă, cu pereți pe care să se observe doar vopseaua lavabilă, ar fi bine să iei în calcul placarea pereților din preajma aragazului și chiuvetei și acest lucru pentru că petele de grăsime vor deveni în timp vizibile și vor avea nevoie de o atenție aparte. De aceea, în loc să alegi o zugrăveală proaspătă de fiecare dată ar fi bine să te orientezi asupra placării pereților cu faianță, în culorile dorite. Dacă nu ești adeptul faianței, poți alege piatra naturală, o soluție modernă și din ce în ce mai apreciată. Ardezia flexibilă este o piatră naturală ce se numără printre preferințele designerilor atunci când vine vorba despre amenajarea bucătăriei, fiind și foarte ușor de montat și întreținut.

6. Fii îndrăzneață!

Bucătăria este spațiul în care te poți juca cu culorile, așa că nimic nu este interzis. Încearcă să depășești barierele de culoare, treci dincolo de maro sau crem și ai în vedere nuanțe deschise, potrivite cu restul locuinței. Poți opta pentru electrocasnice colorate sau poți personaliza un perete, înrămând niște farfurii colorate sau de ce nu, poți face chiar tu o pictură pe un perete care să te reprezinte și care să îți aducă voia bună ori de câte ori o privești. Nu uita nici de perdele și draperii. Jocurile de nuanțe sunt permise mai ales în cazul bucătăriilor mari. Dacă bucătăria nu este foarte mare, optează pentru perdele simple, albe sau pentru draperii cu dungi verticale, dar tot deschise la culoare.

Sursa foto: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *