5 trucuri simple pentru o bucătărie de lux

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Unele tipuri de spații ușurează crearea unui design interior rafinat și sofisticat. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în cazul încăperilor destinate petrecerii timpului liber, cum ar fi livingul și dormitorul. Aproape la polul opus, amenajarea camerelor casei care au un rol practic, asemenea băii și bucătăriei, tinde să se concentreze mai degrabă pe funcționalitate, decât pe stil. Atunci când pornești într-un proiect de renovare a bucătăriei, cu atât de multe aparate și zone de lucru care trebuie să se potrivească în acest spațiu, uneori ajungi să nu ții cont de faptul că o bucătărie de lux poate fi o adiție minunată pentru un cămin și poate avea un impact substanțial asupra întregului design interior al casei, mai ales dacă face parte dintr-un plan deschis împreună cu sufrageria. Nu e nevoie să faci modificări majore pentru a instala o atmosferă luxoasă în această încăpere a casei, iar dacă aplici cele cinci trucuri simple de mai jos în proiectul tău de reamenajare, vei obține un spațiu sofisticat și în același timp primitor.

Regândește alegerea pardoselii

Pardoseala din bucătărie trebuie să fie durabilă și ușor de curățat, astfel că adesea covoarele nu intră în discuție. Deși gresia este o alegere populară, poți opta pentru o pardoseală PVC, care este disponibilă într-o sumedenie de modele și culori. Poți astfel să creezi o podea unică, în funcție de paleta cromatică pe care dorești să o reunești în bucătăria ta. Linoleumul este o alegere perfectă și datorită lipsei rosturilor în care se poate acumula praful, iar întreținerea sa este extrem de facilă.

Adaugă detalii luxoase

Primul sfat pentru un design ce transmite ideea de lux este alegerea atentă a dulapurilor de bucătărie, așa că ia în considerare culorile bogate, sticla mată și metalul. Poți să optezi și pentru un finisaj cu aspect lucios sau să încorporezi lemn solid în aceste spații de depozitare. Bucătăriile minimaliste cu mecanisme de împingere pentru a deschide ușile dulapurilor au fost populare în ultimii ani, însă designul de bucătărie de lux se îndepărtează acum de această tendință și alege mânere ornamentate, grele, ca alternativă. Cuprul este o opțiune de excepție pentru aceste detalii.

Alege chiuveta potrivită

Cel mai folosit “aparat” din bucătărie, chiuveta, este adesea omisă din proiectele de design. Atunci când amenajezi o bucătărie de lux, bugetează în concordanță acest aspect. Așa cum ai învățat deja din primul truc, acordă o atenție sporită și alegerii de baterie pentru chiuveta de la bucătărie, pentru că acest mic detaliu poate face o diferență majoră în design-ul final. Mergi la sigur cu un model masiv, ale cărui robinete pot transforma utilizarea chiuvetei într-o experiență de lux. Dacă spațiul îți permite, instalează o chiuvetă dublă, cu două bazine, pentru a-ți maximiza zona de lucru atunci când pregătești ceva bun de mâncare. Senzația sofisticată pe care o oferă o astfel de chiuvetă este de neegalat.

Iluminează inteligent

Ce este o bucătărie de lux fără lumina suficientă pentru a o aprecia cu adevărat?

Un candelabru instalat în această cameră va transforma orice banală bucătărie într-o zonă ce emană eleganță. Lumina oferită va inunda întreaga încăpere, creând senzația de spațiu mărit. Iar dacă îți dorești un aspect de-a dreptul futurist, adaugă benzi LED-uri de-a lungul blaturilor de lucru, în spatele dulapurilor și sub ele, iar bucătăria ta va părea desprinsă din paginile revistelor de design.

Maschează punctele inestetice

În general, bucătăriile trebuie să găzduiască obiecte cum ar fi ustensilele și lichidele de curățare și coșuri de gunoi. Teoretic, acestea ar putea fi stocate în afara câmpului vizual, însă în practică, ele tind să-și găsească drumul spre locuri ușor accesibile și, prin urmare, de obicei foarte vizibile. În loc să încerci să te lupți cu acest fapt, mergi cu el. Mută lichidul cu care speli vasele din recipientul de plastic original într-un dozator de sticlă transparentă. Adună lavetele, bureții și prosoapele la un loc și depozitează-le într-un coș împletit lângă chiuvetă. Încorporează un sistem de sortare a deșeurilor sub chiuvetă, astfel încât gunoiul să rămână tot timpul ascuns. Acest lucru te va asigura că bucătăria ta își păstrează aspectul luxos întotdeauna, în timp ce rămâne la fel de practică.

Având în vedere sfaturile de mai sus, ai la dispoziție o multitudine de opțiuni și idei de design pentru bucătăria ta de lux. Indiferent de stilul tău personal, dacă  o renovezi pentru a rezista, bucătăria ta va arăta fantastic pentru mulți ani. O combinație potrivită de practic și sofisticat va face bucătăria una dintre camerele preferate din casă.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/architecture-interior-furniture-1171462/

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *