5 scaune de birou potrivite pentru locuințe mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Spațiul insuficient este o problemă generalizată, în special pentru românii care locuiesc în apartamente de bloc. Organizarea tuturor încăperilor trebuie realizată cu mare atenție astfel încât fiecare centimetru să fie bine optimizat și încăperile să dețină aspectul estetic dorit. Oricât de minuțios sunt analizate toate detaliile, amenajarea zonei de birou poate da adevărate bătăi de cap. Alegerea biroului și a scaunului de birou poate fi o adevărata provocare pentru cei ce doresc să se bucure de armonie perfectă în locuința.

Detaliile ce trebuie luate în seama sunt legate de dimensiune, forma, materiale, culoare și funcții. Iată care sunt tipurile de scaune de birou potrivite pentru a completa spațiul dintr-o locuința mică.

Scaune de birou din piele

Modelele din piele oferă un aer impunător, somptuos, imprima eleganță și bun-gust. Aduc un aer plăcut în încăpere și crează o atmosferă luxoasă. Când vine vorba de încăperi mici trebuie să se acorde multă atente la detaliile legate de dimensiuni și culoare. Trebuie alese acele modele foarte compacte fără mânere de sprijin, care nu domină, care se încadrează perfect și decorează frumos spațiul din spatele biroului. Și culoarea aleasă trebuie să fie echilibrată, în ton cu nuanțele încăperii. Pentru locuințele de mici dimensiuni cu aspect modern – minimalist sunt potrivite non-culorile: alb și negru. Nuanțele de maro trebuie evitate în cazul încăperilor mici, întrucât crează senzație de apăsare.

Scaune acoperite cu material textil

Pentru ca vorbim de încăperi mici este esențial ca scaunele de birou să fie adecvate ca mărime. Nu sunt potrivite cele somptuoase, prevazute cu brațe de susținere mari și suport pentru gât ostentativ. Sunt ideale scaunele cu forme inovatoare și design atractiv, cele care îmbină materiale dure și finisaje impecabile cu stofele textile fine. Când vine vorba de culoare, este esențial să se țină seamă de elementele ce domină în încăpere. În spațiile decorate în alb, scaunele de birou textile în roșu, albastru, verde sunt o pată de culoare ce aduc energie.

Modelele cu protecție lombară, confortabile și aspectuoase

Scaunele cu protecție lombară sunt mai potrivite celor care lucrează de acasă, care petrec mult timp cu rezolvarea sarcinilor de serviciu sau a temelor pentru scoală, pentru că sporesc starea de confort, chiar și după multe ore petrecute în șezut. Aceste modele de scaune de birou sunt perfecte pentru a îndepărta tensiunea de la nivelul spatelui și pe cea de la nivelul umerilor acumulată peste zi. Varietatea mare existentă permite achiziționarea unor modele cu design inovator, atractiv.

Scaune de birou pentru copii

Dacă cel ce folosește mai frecvent biroul este cel mai mic membru al familiei este esențial ca scaunul să fie adaptat vârstei. Camerele de bloc din apartamentele tradiționale sunt destul de mici, fapt pentru care întreaga încăpere trebuie optimizată pentru ca prichindelul să se bucure de spațiu de dormit, de joaca și recreere dar și de zona special amenajată pentru realizarea temelor. Soluțiile pentru astfel de situații sunt clar scaunele de birou pentru copii, cu dimensiuni special adaptate. Modele destinate copiilor vin cu forme moderne, inedite și culori plăcute vibrante. Pentru că prichindeii se bucura de energie, stofele în verde, roșu, portocaliu și albastru pot fi soluții apreciate.

Scaune de birou ergonomice

Acele piese prevăzute cu accesorii speciale care sporesc confortul sunt apreciate deopotrivă de ce mici și de adulți. Modele integrate în încăperi de dimensiuni mici trebuie să fie simple, astfel nu vin cu încărcătură suplimentară. Când vine vorba de culoare și design este important să fie bine integrate în aspectul unitar. Sunt potrivite modele ce completează perfect celelalte piese din încăpere.

Fie că sunt folosite zilnic pentru desfășurarea activităților cotidiene, fie că sunt folosite doar câteva ore la sfârșit de săptămână, scaunele de birou sunt piese nelipsite din locuințele românilor, iar modelele perfect alese asigură pe lângă confort sporit și un aer cald în zona de birou.

Sursa foto: https://pixabay.com/

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *