5 idei de amenajare armonioasă a casei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea casei joacă un rol important în confortul pe care îl vei simţi de fiecare dată când foloseşti acest spațiu. Pentru a obţine o locuință echilibrată din punct de vedere vizual și structural dar şi pentru a simţi că aparţii acestui spaţiu pe deplin, este necesar să renunţi la monotonie şi să amenajezi casa astfel încât să te reprezinte în totalitate. Următoarele idei te vor ajuta să obţii o casă armonioasă și primitoare, dar și cu un strop de personalitate.

5 idei de amenajare armonioasă a casei

Sursa foto: unsplash.com

Optează pentru o amenajare plină de culoare

Interiorul îşi pierde din farmec atunci când este monoton și lipsit de culoare. Petele de culoare susţin vibraţia pozitivă a spaţiului şi ar trebui să nu te fereşti să utilizezi nuanțe colorate. Firește, nu trebuie să exagerezi, ci este necesar să alegi cu grijă petele de culoare, mai ales atunci când este vorba despre culori intense. Poţi alege o perdea deosebită, un covor viu colorat sau poţi accentua o anumită zonă a camerei prin aplicarea unui tapet original. De asemenea, poţi cumpăra

faianta baie si bucatarie de pe site-ul Mathaus.ro, alegând dintr-o gamă diversificată de culori şi modele, pentru a da o pată de culoare chiar și acestor spații, care în general sunt decorate mai discret.

Alege corect dimensiunile mobilierului

Atunci când alegi piesele de mobilier este foarte important să ţii cont de dimensiunile spaţiului disponibil. Nu amplasa piese de mobilier masive într-un spaţiu de dimensiuni mici, pentru că îţi va fi greu ulterior să te deplasezi în jurul lor şi în plus, acestea vor diminua vizual şi mai mult areal. De asemenea, este recomandat să nu cumperi piese de mobilier mici pentru spaţiile foarte mari, pentru că vor face ca interiorul să pară dezechilibrat şi incomplet amenajat.

Renunță la lucrurile vechi

Pentru a amenaja cât mai armonios locuința este necesar să elimini lucrurile care ar putea strica din echilibrul vizual. Spre exemplu, dacă vrei o casă amenajată modern, va trebui să renunți la mobila veche și greoaie și să o înlocuiești cu piese de mobilier specifice perioadei actuale. Vei vedea că această organizare la nivelul locuinței te va ajuta să eliberezi foarte mult și spațiul, lăsându-ți așadar mai mult loc pentru a-ți pune în practică noile idei de amenajare.

Alege decorațiuni specifice stilului ales

O casă armonioasă este cea în care stilul se vede chiar și în decorațiuni și obiecte de decor. Tablourile, florile sau chiar textilele alese pentru casa ta trebuie să se completeze reciproc, astfel încât rezultatul final să fie plăcut din punct de vedere vizual. Încearcă să nu încarci prea mult spațiul cu obiecte de decor, sau alege cel puțin obiecte de forme și culori similare, pentru a nu crea contraste vizuale deranjante.

Alege culori care să se potrivească stilului ales și camerelor

Cu siguranță ai citit că unele culori pot influența starea de bine, așa că nu ar fi o idee rea să ai în vedere delimitarea culorilor în funcție de tipul camerelor. Dormitoarele sunt în general vopsite în culori reci, care contribuie la obținerea unui efect de liniștire și de pregătire de odihnă, în vreme ce pentru celelalte camere poți opta pentru nuanțe mai vioaie. Tendințele moderne de amenajare au adus mai mult ca oricând albul în discuție, însă și nuanțele delicate de roz pal, galben, violet sau verde foarte deschis.

Schimbările produse prin amenajarea armonioasă a casei completează utilitatea şi frumuseţea locuinţei. Atunci când amenajezi cu bun gust și în deplină armonie cu cerințele casei tale, aceasta va avea în final un aspect minunat, iar tu te vei simți mai relaxat. În final, nu uita că tu eşti cel care va utiliza spaţiul drept pentru care acesta trebuie să te reprezinte şi să răspundă în totalitate chiar și necesităților tale de confort.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *