4 metode pentru a-ți ști casa în siguranță

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Siguranța caselor noastre este un aspect foarte important, pentru asigurarea căruia facem demersuri semnificative în fiecare zi. Casa noastră reprezintă arealul în care știm cu certitudine că accesul este permis numai cu acordul nostru, fiind locul cel mai intim, spațiul în care ne retragem atunci când simțim nevoia de a fi noi cu noi înșine.

sigurantaCum să ai o casă sigură?

Instalează un video interfon! Un astfel de produs este menit sa îți ofere informații despre persoanele care intenționează să intre în casa ta. Tu poți vedea în timp real persoanele care se află în fața ușii tale și poți reacționa în consecință. Ai la dispoziție timpul necesar identificării, dar și pe cel necesar solicitării de ajutor, în cazul în care crezi că siguranța îți este amenințată. Poți vedea practic fiecare mișcare a celor de afară și de asemenea poți înregistra, astfel încât să ai dovada intenției de depășire a limitelor.

Video interfonul este de ajutor și în situațiile în care dorești să alegi ce persoane vor păși în casa ta și nu va mai trebui să răspunzi, dând astfel de înțeles că te afli în interiorul casei. Alegerea va fi în acest caz a ta. Vrei să răspunzi? O poți face. Nu dorești acest lucru? Nicio problemă.

Instalează un sistem de alarmă! Pericolele pot pândi la tot pasul și tocmai de aceea este mai bine să fii precaut. Un sistem de alarmă, conectat la dispozitivele de monitorizare ale unei firme de profil, îți poate oferi un avantaj în fața persoanelor care ar vrea să între în casa ta. Sistemul de alarmă va porni și va trebui să fie dezactivat, iar dacă parola o vei ști doar tu și persoanele apropiate, atunci potențialii răufăcători vor fi puși pe fugă, speriați de sunetul alarmei. Firește însă, o alarmă funcționează doar în vedere avertizării sonore, lăsându-ți puțin timp să acționezi până la apariția echipajului de pază și protecție. Un astfel de sistem însă s-ar putea să nu fie suficient, deoarece în afară de avertizarea sonoră și eventual luminoasă, nu va face nimic în plus.

Asigură intrările! Nu lăsa geamurile deschise, sau dacă o faci, ai grijă măcar ca acestea sa fie deschise la nivelele superioare, acolo unde calea de acces este mai dificilă. În ciuda faptului că gratiile din fier forjat nu sunt prea aspectuoase în cazul ferestrelor, este totuși indicat să montezi un astfel de sistem, pentru a asigura un plus în ceea ce privește siguranța casei tale. Schimbă tâmplăria cu una care să fie cât mai etanșă cu putință, iar ușa de la intrare schimb-o cu una metalică, al cărei sistem de închidere și deschidere este mai dificil. Cheile pentru astfel de uși au puncții speciale, greu de refăcut în cazul unei multiplicări de chei, drept pentru care o astfel de ușă chiar îți poate fi de folos.

Împrejmuiește-ți spațiul personal. Da, un gard poate fi o soluție potrivită. O înălțime mai mare a acestuia este întotdeauna o soluție potrivită, deoarece accesul va fi în acest fel restricționat. Vizibilitatea de asemenea va fi și ea redusă, lucru care va conta la fel de mult. Nu va trebui să îți faci griji cu privire la estetică, deoarece gardurile moderne, cu sisteme de închidere speciale ale porților, pot fi realizate din fier forjat si inserții de policarbonat, astfel încât să nu își piardă din eleganță.

Siguranța caselor noastre este importantă și tocmai de aceea este bine să nu precupețim niciun efort în vederea realizării obiectivului nostru de a ne proteja. Video interfon sau sistem de alarma, sisteme cu infraroșu sau simple înregistrări, acestea sunt câteva dintre elementele care ne pot asigura siguranța, așa că de ce sa nu profităm de ele?

Sursa foto: Pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *