4 lucruri suprinzătoare de mare folos în bucătărie

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru că bucătăria este sufletul casei și locul unde se adună toți cei dragi, s-ar putea spune că aici se întâmplă lucruri magice, care se transformă mai apoi în cele mai frumoase și reconfortante amintiri. Pe lângă partea aceasta atât de plăcută, gospodinele, mămicile și toți cei care petrec câteva minute bune în bucătărie în fiecare zi, știu că există unele lucruri care pot face ca ziua să decurgă mai ușor, ca mesele în familie să fie mai lejere, iar gătitul celor mai bune preparate să fie cât mai simplificat.

Cu siguranță nu vă va părea surprinzător să aflați că cele mai multe lucruri din întreaga locuință se află în bucătărie. Altfel spus, dacă ar fi azi să ne mutăm, am avea nevoie de cele mai multe cutii pentru împachetarea lucrurilor din bucătărie. Oricâte vase, tăvi, recipiente, tacâmuri și căni am avea, există unele lucruri care simplifică treburile în bucătărie, care ne ajută să gătim cele mai delicioase mâncăruri și alte lucruri care reprezintă soluția miraculoasă de depozitare.

Haideți să vedem în rândurile următoare care sunt acele lucruri fără de care cele mai multe persoane care își petrec o bună parte din zi în bucătărie nu știu ce s-ar face.

Fierbătorul. Pentru prepararea cafelelor, a ceaiurilor, a băuturilor din cereale și a altor tipuri de băuturi instante, fierbătorul este mult mai comod de folosit și mai rapid decât un ibric. Primul lucru pe care îl fac foarte multe persoane când intră dimineața în bucătărie este să umple fierbătorul cu apă și să prepare apoi pentru toți cei ai casei ceaiuri și alte băuturi fierbinți.

Clește pentru paste. Oricât de încărcate ar fi sertarele din bucătărie, un clește pentru paste are în multe bucătării un loc dedicat. Pentru că e un chin să pui paste în farfurie cu lingura, cu polonicul, cu spatula sau cu alte ustensile, cleștele pentru paste e accesoriul ideal. În plus, e de mare ajutor când aveți oaspeți la masă. Contribuie enorm la o servire curată și impecabilă. Deși îl găsim în majoritatea magazinelor cu denumirea standard de „clește pentru paste” sau „clește pentru spaghetti”, acest accesoriu este minunat și pentru tăiței, aripioare de pui, fileuri și pentru multe alte preparate care necesită o manevrare precisă.

Lingură de înghețată. Un alt accesoriu foarte util și cu multiple întrebuințări. Fie că o cumpărăm din magazin, fie că o preparăm acasă, înghețată se porționează și se servește cel mai ușor cu ajutorul unei linguri speciale de înghețată, exact ca cea pe care o vedem în gelaterii. Este de mare ajutor mai ales când avem oaspeți la masă și la mese festive când dorim să servim la desert o cupă cu înghețată, frișcă și biscuiți sau pișcoturi. Această lingură specială nu este doar pentru înghețată ci, la fel de bine, o putem folosi pentru porționarea multor tipuri de compoziții, de la compoziția pentru bulete de cașcaval, până la compoziții dulci pentru bile de cocos, bile de ciocolată sau bile cu semințe și proteine.

Cutii de carton. Acestea sunt minunate și pentru depozitarea alimentelor atunci când gătim mai mult – de exemplu, la sărbători -, pentru servirea plăcută a aperitivelor sau deserturilor, dar și pentru împachetarea unor preparate. Cei mai mulți dintre noi obișnuim să oferim musafirilor la plecare câte ceva din ce am gătit și poate nu au reușit să guste sau o porție de mâncare și pentru cei care au rămas acasă. În astfel de momente, câteva cutii carton sunt foarte practice. La fel de utile sunt și în situațiile când preparăm mai multă mâncare și nu știm cum să o depozităm mai sigur în cămară sau la rece sau când preparăm un tort sau o tartă pe care dorim să o dăm la rece, dar nu avem un recipient etanș.

Iată doar câteva dintre lucrurile care vor face mesele și treburile în bucătărie să decurgă mult mai ușor și confortabil. Sunt o multitudine de lucruri pe care le găsim în comerț și care nu vor face altceva decât să aglomereze dulapurile din bucătărie și să ne îngreuneze curățenia. De aceea, este important să facem alegeri inteligente, accesibile la preț și, dacă se poate, multifuncționale.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *