3 moduri inedite de a utiliza o bandă led!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Diversitatea este caracteristica umană care ne diferențiază, iar acest lucru nu poate fi decât bun pentru noi, nu e așa? Avem astăzi posibilitatea de a ne exprima liber, dincolo de condiționări, presupuneri sau cutume. Ne putem diferenția de ceilalți, iar modul nostru de a ne exprima devine în acest fel o veritabilă carte de vizită, după care să putem fi (re)cunoscuți.

Dacă vorbim despre a ne diferenția de ceilalți, ei bine ar trebui să știi că poți începe acest lucru chiar cu casa ta. O redecorare care se bazează pe câteva idei inedite îți poate transforma casa într-un spațiu memorabil pentru prietenii tăi, iar pentru tine să constituie cel mai minunat cămin. Dacă totuși nu vrei sa faci schimbări mari în interiorul locuinței tale, care să implice șantier și mult deranj, atunci poți apela la trucuri care să te ajute să redecorezi. În acest caz, o bandă led te poate ajuta să te joci cu lumina după bunul plac, creând efecte care mai de care mai interesante.

O idee jucăușă de decorare constă în amplasarea unei astfel de benzi în spatele unor corpuri de mobilier. Indiferent că vorbim despre piese suspendate de mobilă, sau de corpuri amplasate la sol, soluția poate fi adaptată. Poți alege culori neutre sau te poți îndrepta către culori mai pretențioase și mai vii. Întinde banda pe lungimea sa, în spatele dulapului, așează-o în poziție cât mai dreaptă și apoi aprinde ledurile și bucură-te de o atmosferă magică și de o casă deosebită datorită ajustărilor aduse.

Practic, lumina se va vedea din spatele corpurilor de mobilier, însă va fi oarecum umbrită de acestea, drept pentru care te vei putea bucura de o lumină difuză, senzuală. Dacă folosești și culori vii sau o bandă led multicoloră, atunci efectul va fi garantat, pe placul tuturor și mai ales pe placul tău.

O altă idee de a folosi o bandă led pentru decorare este aceea de a profita de scafe. Aceste elemente de construcție au rolul de a decora un spațiu, oferind în același timp și posibilitatea de a le folosi ca suport. Montează așadar banda led pe scafă și vei vedea cum forma elementului este luminată difuz, ca o statuie veritabilă din celebru muzeu Luvru. Poate că nu va fi același lucru, însă efectul este drăguț, fiind o soluție perfectă pentru cei care vor să exploateze cât mai mult potențialul unei locuințe din punct de vedere estetic. Nu va trebui să te temi de faptul că banda led va îngreuna elementul de construcție, deoarece acesta este realizat de cele mai multe ori din gips carton, fiind la rându-i un simplu element decorativ sau de acoperire.

Un alt mod în care banda led îți poate fi de ajutor constă în montarea ei pe plinte. Da, deși pare ciudat, efectul de care vei beneficia este acela de spațiu iluminat total, de jos în sus, astfel decât modul în care erai obișnuit. Acest sistem este unul interesant și dacă mai găsești și câteva accesorii pe care să le montezi peste bandă, cum ar fi diverse decorațiuni, atunci în mod clar vei avea un mod unic de iluminare în casa ta.

Firește, gama de opțiuni este mult mai largă,, însă depinde de tine și de imaginația ta ce alegi. În definitiv ține de gusturile fiecăruia acest mod de decorare, însă ideile chiar merită a fi exploatate. Internetul este o sursă nesecată de tutoriale pe această temă, iar rezultatele pot fi cu adevărat spectaculoase, deoarece jocurile acestea formate din lumini și umbre chiar sunt atrăgătoare.

Sursa foto: Pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *