10 intrebari si raspunsuri despre microciment

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

In ce aplicatii poate fi utilizat microcimentul?

 Amenajarile cu microciment sunt tot mai adesea alese, datorita aspectului placut pe care il are acest material, dar si usurintei in utilizare. Astfel, datorita popularitatii de care se bucura, in jurul microcimentului s-au strans si o serie de intrebari, pe care si le pun cei care nu sunt inca hotarati sa apeleze la acest material, insa iau in calcul optiunea. In acest articol sunt puse laolalta 10 dintre cele mai frecvente intrebari cu privire la microciment, alaturi de raspunsuri cuprinzatoare.

Versatilitatea este una dintre proprietatile cheie ale microcimentului. Acest material poate fi utilizat in numeroase tipuri de aplicatii, care includ atat amenajari cu microciment interior, cat si amenajari in exterior. Concret, microcimentul poate fi aplicat pe pardoseala, pe pereti, pe mobila, in piscine, in gradini si pe terase, in bai si bucatarii, dar si in spatii cu trafic intens, asa cum sunt hotelurile si magazinele.

Microcimentul este sau nu rezistent la umiditate?

Acest material este rezistent la umiditate, atat cand vine vorba de vapori, cat si de picaturi de apa. De aceea se poate aplica microciment in interiorul bucatariilor, bailor si chiar in zona cabinei de dus. Cand se aplica microciment exterior, cei care aleg materialul nu trebuie sa isi faca griji cu privire la precipitatii, deoarece suprafata nu va fi afectata de acestea. Cu toate acestea, suprafata pe care se aplica stratul de microciment trebuie sa fie perfect uscata, deoarece materialul este rezistent la apa, insa nu adera pe suprafete umede.

Cum se curata microcimentul?

Pentru o curatare de intretinere, este suficient sa se foloseasca apa si un detergent bland, de preferat cu un pH cu valoarea peste 6. Pentru a fi 100% siguri ca detergentul utilizat nu va afecta stratul de microciment, inainte de prima utilizare solutia se poate testa pe o portiune mica, mai putin vizibila. In ceea ce priveste protejarea pe termen lung a microcimentului si pastrarea unui aspect fara cusur, se recomanda folosirea de agenti de curatare special conceputi pentru microciment interior sau exterior.

Microcimentul este un material sigur in contact cu alimentele?

Da, microcimentul este un material sigur, care poate intra in contact cu alimentele. Tocmai din acest motiv, un blat de bucatarie realizat din microciment este o alegere perfecta pentru cei care doresc sa isi amenajeze locuinta in stil industrial. Exista chiar si vase de bucatarie facute din microciment, astfel ca acest material este 100% sigur.

Podelele din microciment sunt alunecoase?

Nu, pentru ca microcimentul nu este un material alunecos. Daca este necesar, in primul strat de microciment aplicat poate fi utilizat un agregat care ofera un plus de protectie impotriva alunecarii. Se recomanda acest lucru in cazul amenajarilor cu microciment interior in bai sau bucatarii, dar si in cele cu microciment exterior, de pe terasele neacoperite sau din curte.

Ce optiuni exista din punct de vedere al designului?

Un alt avantaj oferit de microciment este varietatea culorilor si a finisajelor. Microcimentul este disponibil intr-o gama larga de culori, peste 30, iar printre cele mai populare sunt negrul metalizat, culoarea caramelului, nuantele de maron si galben, dar si culorile mai indraznete, cum ar fi mov sau albastru. Cand vine vorba de design, un lucru este cert: exista nuante de microciment potrivite tuturor tipurilor de amenajare. In ceea ce priveste finisajul, poate fi folosit microciment mat sau lucios, indiferent de culoare.

Microcimentul se pateaza usor?

Daca nu este sigilat cu o substanta speciala, microcimentul are, totusi, un anumit grad de porozitate, fiind predispus la pete. Totusi, atunci cand este aplicat corect si sigilat corespunzator, rezistenta la pete este extrem de mare. Se recomanda curatarea suprafetei imediat ce se constata aparitia petelor pe microciment atunci cand se varsa mancare sau lichide.

Se poate folosi microciment daca exista sistem de incalzire in pardoseala?

Exista tipuri de microciment interior compatibile cu sistemul de incalzire in pardoseala, mai ales avand in vedere stratul de doar 3 mm grosime care se aplica, ce permite caldurii sa treaca mai usor decat prin gresie sau parchet. Precautiile in acest sens nu trebuie sa vizeze materialul, care este conceput in asa fel incat sa reziste temperaturilor ridicate, ci mai degraba felul in care se prepara si modul in care se aplica microcimentul.

Care este diferenta dintre microciment si betonul slefuit?

Desi o suprafata acoperita cu microciment poate parea similara cu una acoperita cu beton slefuit sau polisat, difera foarte mult modul de aplicare. De obicei, se aplica un singur strat de beton, cu grosimea de 75-100 mm, care este lasat sa se usuce complet si apoi este slefuit. Pe de alta parte, microcimentul se aplica in straturi subtiri, de doar 1 mm, iar intre aceste straturi se efectueaza operatiuni de slefuire, pentru a obtine finisajul dorit.

Pe ce tip de suprafata se poate aplica microciment?

Datorita nivelului ridicat de aderenta, microcimentul poate fi aplicat pe orice tip de suprafata, singura exceptie fiind in amenajarile cu microciment interior, caz in care materialul nu poate fi aplicat pe parchet.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *