Despre decorațiuni

Fie că tocmai v-ați mutat într-o nouă locuință sau că doar doriți să o redecorați pe cea veche, trebuie să țineți întotdeauna cont de câteva sfaturi pentru a vă putea transforma casa într-un loc de vis.

despre decoratiuni
În decorarea locuinței, trebuie să țineți cont atât de piesele de mobilier pe care vreți să le cumpărați, cât și de cele mai mărunte piese de décor, precum mica vază pe care doriți să o așezați într-un colț al încăperii, așa că haideți să urmărim împreună pașii care vă pot ajuta să vă amenajați locuința într-un mod ideal.

Pentru început, trebuie să vă gândiți în ce culori doriți să vopsiți pereții, dacă doriți să redecorați în totalitate casa.
Culorile calde vor face întotdeauna spațiile mai confortabile, deoarece dau impresia de intimitate. Totuși, trebuie să le utilizați cu moderație, altfel riscați să creați efectul opus.
Puteți alege roșul pentru a vă vopsi pereții dormitorului sau sufrageriei. Acesta energizează trupul și dă impresia de atmosferă romantică. Dar poate fi asociat și cu agresivitatea sau cu durerile de cap așa că trebuie să fiți atenți cum armonizați întreaga încăpere.
Galbenul este adesea asociat cu motivația și fericirea și vă poate da adesea o stare de bine, dar nu uitați să nu folosiți prea mult galben pentru a nu deranja ochiul.
Puteți opta pentru rozul care dă senzația de empatie sau pentru portocaliul care este prietenos și primitor.

Contrar așteptărilor, culorile reci au un efect calmant asupra corpului și fac încăperea să pară mai spațioasă, dar aveți grijă la nuanțele prea închise care ar putea da senzația de anxietate.
Albastrul scade starea de anxietate și de agresiune și calmează mintea și corpul.
Verdele dă impresia de mediu senin și calmant și simbolizează natura. În încăperea pe care o să o vopsiți în verde, puteți aduce câteva ghivece cu flori sau palmieri pentru a da impresia că vă aflați în natură. Ori puteți chiar desena pe pereți frunze sau pomi cu câteva nuanțe mai închise de verde.
Puteți combina culorile astfel încât să obțineți o nuanță pe gustul dumneavoastră care să vă personalizeze locuința. De exemplu, combinația dintre verde și roșu se poate transforma într-un maro-verde pastel care, combinată cu alb, creează un spațiu luminos.

Cel mai important aspect de care trebuie să țineți cont în momentul în care doriți să vă decorați casa, îl reprezintă corpurile de iluminat.
Ideale pentru locuința dumneavoastră sunt lămpile de podea sau de masă, care pot crea o ambianță prietenoasă și caldă. Luminile de tavan clasice sunt destul de banale și intensitatea luminii poate deveni adesea obositoare. Puteți opta totuși pentru lumini cu intensitate reglabilă, astfel încât să puteți ajusta lumina în funcție de ocazie.

Despre decorațiuni interioare
În momentul în care doriți să decorați locuința dumneavoastră, trebuie să țineți neapărat cont de echilibrul pieselor din încăpere, să acordați atenție texturilor, culorilor și formelor, iar mobila trebuie să își păstreze întotdeauna caracterul funcțional și decorativ, fără să devină obstacole în drumul dumneavoastră.
Pentru a scăpa de obiectele care încarcă încăperea, puteți cumpăra câteva cutii de depozitare elegante pe care să le umpleți cu vazele sau decorațiunile pe care nu le mai folosiți.
Dacă doriți să schimbați mobila veche, dar este prea costisitor, puteți opta pentru huse. Căutați prin magazine, materiale pe placul dumneavoastră cu care puteți îmbrăca fotoliile și ați scăpat de mobilierul vechi.
De asemenea, husele au un mare avantaj. Dacă copilul dumneavoastră a murdărit husele de pe canapea, le puteți scoate și băga la spălat, iar petele au dispărut. Puteți asorta husele mobilierului cu modelul draperiilor din sufragerie, astfel ați adus un aer confortabil încăperii.

Despre decorațiuni pentru pereți.
Dacă doriți să agățați de perete un tablou cu familia, un peisaj pictat sau o fotografie realizată de dumneavoastră, trebuie să țineți cont de faptul că tabloul trebuie așezat la o înălțime ideală. Ați observat că tablourile de la expoziții sunt întotdeauna așezate la nivelul ochiului? Acesta este un truc pentru a nu solicita privitorul și a-l lăsa să admire în voie opera de artă, așa că, de ce să nu așezați tablourile în locuința dumneavoastră la același nivel?
În plus, așezarea tablourilor și oglinzilor la o înălțime ideală, poate crea armonie în locuința dumneavoastră.

Despre decorațiuni - Cum să așezăm mobila astfel încât să obținem numai avantaje.
Atunci când vă hotărâți că este nevoie să vă redecorați casa, trebuie să luați în considerare și reașezarea mobilierului, astfel încât să obțineți cât mai mult spațiu de mers. Într-adevăr, este ciudat să așezați o canapea în mijlocul camerei, dar dacă poziționați toată mobila pe lateralele camerei, riscați să pară încăperea rece și formală, neprimitoare. În plus, va rămâne un spațiu central gol.
De asemenea, aveți grijă la piesele de mobilier care seamănă între ele. Nu este neapărat necesar să aveți două noptiere identice sau mobilierul din întreaga încăpere cu același design. Astfel de piese de mobilier vă pot face locuința să pară una banală, lipsită de inspirație.
Atunci când vă hotărâți că este momentul să decorați locuința, puteți lua în considerare amestecarea pieselor de mobilier din casă, astfel încăt să obțineți un decor îndrăzneț care vă va capta atenția și care o să vă stimuleze creativitatea. Puteți încerca să luați unul dintre taburetele din dormitor și să îl așezați în sufragerie sau să schimbați noptiera din living, cu cea din dormitor. Astfel, se va forma un mix de culori îndrăzneț de care nu vă veți sătura prea curând.

Una dintre marile greșeli pe care o fac majoritatea oamenilor, este amplasarea televizorului ca punct central al încăperii. Acesta poate atrage cu ușurință atenția invitaților asupra sa, și îi determină pe aceștia să nu mai remarce despre decorațiuni noi. De asemenea, invitații dumneavoatră pot fi ușor acaparați de televizor, iar o revedere cu prietenii se poate transforma cu usurință într-o seară de privit emisiuni TV.
Puteți decora încăperea astfel încât să ascundeți televizorul, să nu mai fie atât de vizibil. Îl puteți încorpora în mobilier, sau puteți construi o bibliotecă în jurul acestuia, astfel încât să nu mai fie atât de vizibil. Îl puteți plasa pur și simplu pe un perete pe care să nu fie atât de vizibil și să nu devină punctul central al încăperii.

Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont în momentul în care vreți să decorați sau să redecorați casa, îl reprezintă pernele.
Știm că pernele sunt elemente decorative minunate, chiar dacă vorbim despre dormitor, bibliotecă sau sufragerie. Colorate, cu texturi și materiale diferite, pernele contribuie la redarea unui aspect creativ și vesel încăperii. Cu toate acestea, există șansa să exagerați cu numărul de perne pe care îl folosiți. Totul trebuie să fie în echilibru așa că, dacă observați că oaspeții dumneavoastră trebuie să îndepărteze pernele ca să poată sta confortabil, este momentul să vă puneți câteva întrebări.

Despre decorațiuni interioare în funcție de încăpere.
Bucătăria. Încăperea în care se naște hrana. “Inima” locuinței. Bucătăria trebuie să aibă un design practic care să vă asigure accesul rapid la orice ustensilă sau vas ce pot fi utile la gătit. De asemenea, încăperea trebuie amenajată astfel încât aragazul, chiuveta și frigiderul, să formeze un triunghi.
Cu cât triunghiul este mai mic, cu atât spațiul de lucru este mai practic așa că urăm “bun-venit!” bucătăriilor micuțe.
Dacă aveți totuși o bucătărie mai mare care comunică cu livingul, puteți să o amenajați în stil american adică să încorporați și un bar. Îl puteți folosi ca loc unde să vă invitați prietenii la un pahar de vin, iar pe timp de zi, să îl extindeți cu o măsuță adiacentă pe care o puteți folosi pentru o masa rapidă.
Pentru bucătărie puteți alege să o decorați cu câteva coșulețe cu fructe, borcane cu flori uscate sau chiar cu câteva ghivece de flori. Puteți cumpăra un ceas de perete cu desene specifice încăperii sau să așezați pe blatul din bucătărie o vază cu flori de toamnă artificiale.

Camera de zi este locul de relaxare așa că trebuie să vă înarmați cu inventivitate. Nu uitați totuși că proporția este cheia care va avea grijă ca din livingul dumneavoastră să nu lipsească eleganța.
Puteți să vă jucați cu mobilierul, astfel încât să creați un spațiu vesel și atractiv. Puteți îmbrăca fotoliul cu o husă colorată dacă încăperea este prea sobră și monotonă. Puteți să plasați un scaun vechi din podul bunicii pe care să așeazați o vază cu flori artificiale. Puteți face o excepție și să amplasați o bibliotecă pe un întreg perete pentru a o umple cu decorațiunile dumneavoastră preferate, sau cu suvenirurile achiziționate din călătoriile dumneavoastră. Biblioteca este singura piesă de mobilier care are voie să ocupe un perete întreg.
Posibilitățile sunt infinite și țin îndeosebi de gustul și personalitatea persoanei care locuiește în acea casă.

Dormitorul reprezintă locul în care trebuie să vă relaxați și să vă odihniți, trebuie să decorați încăperea astfel încât să nu fie prea încărcată și să dea senzația de anxietate.
Pentru dormitor este recomandat să evitați picturile și fotografiile foarte colorate deoarece acestea tind să vă obosească vizual. În schimb, pentru a decora dormitorul, puteți opta pentru fotografii alb-negru care îl vor face să pară vibrant și plin de personalitate. Nu exagerați totuși cu lipsa culorilor pentru că riscați să faceți dormitorul să pară mohorât. Dacă doriți să vopsiți doi pereți albi și doi colorați, aveți mână liberă. Dacă doriți să vopsiți pereții în alb și să decorați încăperea cu mobilier colorat, este chiar perfect. Puteți folosi covoare colorate și draperii vesele pentru a da un strop de viață încăperii.
Nu uitați să asortați culorile armonios astfel încât să nu deranjeze privitorul.

Un aspect important de care trebuie să țineți cont atunci când doriți să decorați casa, îl reprezintă lumina naturală. Chiar dacă aceasta reprezintă un atu în orice locuință, lumina naturală poate dăuna atât aparaturii electrocasnice, cât și mobilierului. Nu poziționați aparatele electronice în bătaia directă a razelor solare, pentru că rezistența și capacitatea aparatului va fi afectată.
De asemenea, și mobilierul este afectat în mod direct de razele solare. De exemplu, parchetul expus la razele soarelui o perioadă îndelungată, își va pierde din strălucire și din culoare. Îl puteți proteja cu anumite produse care îi vor mai păstra textura, dar aveți grijă să controlați lumina solară care ajunge la mobilă și parchet, mai ales în zilele când nu sunteți acasă.

Decorarea locuinței dumneavoastră vă poate schimba starea de spirit și vă poate reîmprospăta atmosfera din toată casa. Acesta este un moment ideal să vă puneți la încercare creativitatea și inventivitatea, să achiziționați noi piese de mobilier sau să învățați să refolosiți piese vechi la care nici nu v-ați gândit. Așa că folosiți-vă imaginația și hai la treabă!