Cum să îți transformi fotografiile în tablouri? Calitatea imprimării contează

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Se pare că din ce în ce mai multe persoane se arată pasionate de fotografie, iar unele dintre cele mai reușite fotografii devin adevărate tablouri care ne pot înfrumuseța pereții caselor. Au apărut și foarte multe companii care se ocupă de transferul fotografiilor pe pânză, deși acest transfer nu este greu de efectuat, dacă avem la îndemână toate lucrurile necesare.

Pentru ca o fotografie să devină un tablou pe pânză, sunt câteva criterii cărora trebuie să le acordați atenție, iar aceste criterii le vom dezvălui în rândurile de mai jos:

  1. Calitatea pânzei. Pentru a vă transforma fotografia în tablou, este indicat să optați pentru o pânză din 100% bumbac. Doar bumbacul integral poate împiedica decolorarea și poate spori frumusețea fotografiei, oferindu-i un aspect mat atrăgător. Pânza din 100% bumbac, pe care o găsim adesea sub denumirea de canvas, este potrivită și pentru picturi și alte lucrări de artă, deoarece suprafața sa este mai absorbantă. Evitați pânza realizată din amestecuri de bumbac, numit adesea poly-bumbac.
  2. Greutatea pânzei. Pânza pe care urmează să o folosiți pentru transferul fotografiei trebuie să aibă o greutate adecvată. Acest aspect este foarte important. Dacă achiziționați o pânză subțire și ușoară, își va pierde tensiunea, iar în timp, calitatea sa se va deteriora și mai mult. Fotografiile transferate pe pânză groasă și de înaltă calitate arată excelent și nu se uzează cu ușurință.
  3. Tonere calitative. Un alt aspect care contează foarte mult are legătură cu calitatea tonerelor pe care doriți să le folosiți. Cele mai calitative tonere sunt rezistente la decolorare și arată excelent chiar și mai mult de 75 de ani. Nu compromiteți calitatea fotografiei utilizând tipuri de cerneală mai ieftine, ci alegeți un magazin cu tonere originale și compatibile. Citiți întotdeauna descrierea produsului și utilizați tonere calitative și compatibile cu imprimanta pe care o dețineți.
  4. Calitatea ramei. Pentru ca fotografia transferată pe canvas să dea dovadă de durabilitate, este important să aveți în vedere tipul de lemn utilizat și structura ramei. La urma urmei, rama este o parte integrantă pentru durabilitatea tabloului, alături de calitatea tonerelor și a pânzei folosite. Optați întotdeauna pentru o ramă alcătuită din 4 piese. Aceste rame din 4 piese ar trebui să fie prevăzute cu panouri din lemn introduse în colțurile interioare ale cadrului, permițându-vă să întindeți pânza de câte ori doriți pe parcursul timpului. Nu achiziționați rame din lemn masiv, căci lemnul masiv nu vă permite să rearanjați pânza în timp, iar inevitabil pânza își va pierde forma.

În cele din urmă, un strat de lac poate face o diferență enormă. Lacul sporește atât calitatea, cât și durabilitatea pânzei. Un astfel de înveliș protejează lucrările de artă împotriva razelor UV, prevenind totodată zgârieturile. De asemenea, acest strat de lac împiedică fisurarea pe margini, acolo unde pânza se intersectează cu rama, și permite o întreținere ușoară, adică o ștergere ocazională folosind o lavetă umedă.

Aceste criterii sunt foarte bine de urmat dacă dețineți o imprimantă profesionistă și doriți să transferați acasă fotografia pe canvas. Veți face economii substanțiale de bani, mai ales dacă aveți de gând să transferați mai multe fotografii pe pânză. Aceleași criterii pot fi luate în considerare și dacă doriți să optați pentru serviciile unei companii de printare care se ocupă cu transferul fotografiilor pe pânză, foarte multe companii oferind astăzi astfel de servicii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *