Cum să îți alegi aparatul de aer condiționat?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vara se aproprie cu pași repezi și dacă vrei să scapi de zilele caniculare, ar fi bine să te orientezi din timp către un aparat de aer condiționat bun. În perioadele cu temperaturi foarte ridicate, vânzările de aparate de aer condiționat cresc chiar și de 20 de ori, majoritatea achizițiilor fiind făcute sub impulsul momentului. Totuși, recomandarea noastră este să nu aștepți până ce temperaturile depășesc pragul critic și să cauți din timp un aparat de aer condiționat care să se potrivească casei tale. Majoritatea persoanelor aleg în funcție de preț, însă acesta cu siguranță nu ar trebui să fie criteriul principal. Există mult mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când vrei să îți cumperi un aparat de aer condiționat nou. Iată care sunt aceștia:

  1. Suprafața încăperii

Primul și cel mai important criteriu pe care trebuie să îi iei în considerare este suprafața și destinația încăperii. Pentru a lua decizia cea mai corectă trebuie să analizezi numărul de BTU (British Thermal Units). Spre exemplu, pentru o locuință de maxim 35 mp, ai nevoie de un aparat de aer condiționat cu 12.000 BTU, în timp ce pentru un spațiu comercial de aceeași suprafață ai nevoie de unul de 14.000 BTU.

Însă nu doar acest lucru este important. Dacă optezi pentru montarea aparatului de aer condiționat spre sud, atunci numărul de BTU va trebui mărit cu 10%, iar dacă îl montezi într-o zonă mai întunecată, spre nord, numărul de BTU se va reduce cu 10%. Nu trebuie să ții minte toate aceste informații pentru că specialiștii de la Climatico te vor ajuta să iei decizia cea mai bună și să alegi aparatul de aer condiționat cu numărul potrivit de BTU astfel încât să te bucuri de o atmosferă răcoroasă la interior în zilele toride de vară.

  1. Funcții

Aparatele de aer condiționat sunt dotate cu diverse funcții care îți cresc gradul de confort. Spre exemplu, funcția de răcire ajută la eliminarea în exterior a căldurii din încăpere, în timp ce funcția de încălzire ajută la extragerea energiei din aerul exterior și încălzirea aerului la interior. Unele aparate de aer condiționat au funcție de dezumidificare care crește senzația de confort prin asigurarea unui nivel optim de umiditate în aer, contribuind în acest fel și la eliminarea petelor inestetice de mucegai. Înainte de a cumpăra un aparat de aer condiționat, analizează aceste funcții și cere informații suplimentare de la specialiștii de la Climatico!

  1. Clasa energetică

Un alt criteriu care ar trebui tratat cu extrem de multă atenție este clasa energetică. Până la urmă, toți ne dorim să beneficiem de răcoare în anotimpul cald, dar în același timp să nu plătim foarte mult, nu-i așa? Ideal ar fi să alegi un aparat de aer condiționat ce se încadrează în clasa de eficiență A pentru că în acest caz, costurile de utilizare sunt extrem de mici. Chiar dacă plătești o sumă mai mare de bani pentru un astfel de aparat de aer condiționat, îți vei recupera toți banii prin facturi mai mici la energia electrică. În plus, un aparat de aer condiționat din clase de eficiență superioare are un randamement mult mai bun și o durată de viață mai mare.

Desigur, mai sunt multe criterii pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când îți cumperi un aparat de aer condiționat, cum ar fi nivelul zgomotului, producătorul sau chiar prețul. Pe site-ul celor de la Climatico vei găsi o gamă largă de aparate de aer condiționat, iar dacă informațiile pe care le găsești pe site nu îți sunt suficiente pentru a lua o decizie, poți oricând să îi contactezi și să vă consultați împreună asupra variantelor pe care le ai. Nu uita, un aparat de aer condiționat bine ales te va ajuta să te bucuri de răcoarea mult visată în zilele caniculare de vară!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *