Decorarea dormitorului de Crăciun. Idei si sfaturi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu multă culoare, lumină și stare de bine Majoritatea oamenilor din întreaga lume își decorează casele cu globulețe, luminițe, brazi și diverse elemente tradiționale fiecări țări. De cele mai multe ori, livingul este cel care beneficiază de cea mai mare atenție, fiind punctul central al casei, unde se strânge întreaga familie. Asta nu înseamnă că trebuie să fie neglijate celelalte încăperi. Dormitoarele, spre exemplu, pot beneficia și ele de un plus de culoare care să te ajute să intri în spiritul Crăciunului. Există o mulțime de idei folosite pentru amenajarea de  dormitoare în spiritul celor mai importante sărbători ale anului, iar următoarele sunt extrem de interesante.

Schimbă textilele uzuale cu unele de sărbatoare

Așternuturile, tețele de pernă, draperiile și chiar covorașele din dormitor, toate se pot transforma în accesorii de sărbătoare. Spre exemplu, o lenjerie de pat cu Moș Crăciun sau cu brăduți poate să te ajute să dormi mult mai bine în așteptarea zilei de 25 Decembrie. De asemenea, niște draperii cu motive de sărbătoare pot fi și ele cât se poate de bine venite. Exisța inclusiv covoare realizate în spiritul Crăciunului, așadar imaginea poate să fie una completă

Pentru a nu da în extrem, este bine să eviți folosirea unui număr foarte mare de culori. De regulă, ar trebui să predomne roșul sau verdele, însă pot fi excelente și culori mai curajoase, cum ar fi argintiul și auriul.

 Folosește cât mai multe accesorii

 Sărbătorile de iarnă reprezintă un motiv cât se poate de bun pentru a îmbogăți dormitorul cu accesorii care mai de care mai interesante. Din fericire, magazinele sunt pline de steluțe, ghirlande, globulețe, lumânări și luminițe care pot transforma întreaga încăpere într-un cadru boem, romantic și călduros. Accesoriile trebuie să respecte și ele regulile de culoare și nu trebuie să fie folosite în cantități exagerate. Pot fi accesorizate mai multe piese de mobilier, cum ar fi dulapurile, patul sau noptierele.

Decorează peretii!

Pereții simpli se pot transforma dramatic dacă sunt îmbogățiți cu pete de culoare. De asemenea, pot fi un adevărat panou de desen unde să îți materializezi inspirația. Alege cel mai gol perete din dormitor și găsește elementele decorative care ți se par a fi cele mai potrivite. Dacă nu vrei să desenezi direct pe pereți, evitând astfel o revopsire, poți miza pe tablouri sau pe autocolante ușor de dezlipit ulterior.

Folosește-te de florile din casă! 

Poți să învelești ghivecele plantelor în diverse țesături de culoare roșie, care să ofere un aspect cât mai călduros. De asemenea, poți încerca să le decorezi pe cele mai puternice cu diverse globulețe. Chiar dacă nu ai un brad natural la dispoziție, poți obține mirosul de brad atât de căutat în preajma sărbatorilor de iarnă cu niște crenguțe ornamentale din brad natural.

Cumpără-ți haine de Crăciun!

Deși nu intră la categoria decorațiunilor pentru dormitor, hainele de Craciun pot juca și ele un rol important. Niște papuci călduroși și pufoși, realizați în spiritul sărbătorii sau piese vestimentare de lână cu motive de sărbătoare, toate pot să îmbogățească întregul tablou al dormitorului și să ofere spiritul de Crăciun într-un mod cu totul și cu totul deosebit. Atâta vreme cât nu exagerezi și păstrezi o doză de simplitate pentru decorațiuni, fără a miza pe zeci de culori, dormitorul poate deveni unul cu adevărat memorabil.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *