5 sfaturi excelente pentru decorarea casei de Crăciun

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Spiritul Crăciunului cucerește, fără doar și poate, pe toată lumea. Acesta este cu atât mai puternic cu cât mediul în care îți petreci această sărbătoare este mai călduros, mai colorat și mai plăcut din punct de veere estetic. Dacă îți dorești un Crăciun de poveste, trebuie să îl obții prin decorațiuni cât mai inteligente ale propriei case. Iată, așadar, câteva elemente esențiale și sfaturi perfecte pentru a obține totul de la ele.

Bradul de Crăciun

Este elementul principal al întregii sărbători și va fi punctul central al fiecărei poze. Acesta trebuie să fie împodobit frumos, să își găsească un loc cât mai vizibil în living și să fie cât mai bogat. De asemenea, există o serie de reguli ce pot transforma bradul într-o adevărată minune estetică:

  • Alege întotdeauna bradul natural. Chiar dacă nu găsești bradul perfect din punct de vedere al bogăției ramurilor, mizează pe varianta naturală, deoarece are marele avantaj al mirosului. Mirosul de brad poate să transforme orice cameră șii să îi confere spiritul atât de apreciat al Crăciunului.
  • Mizează pe împodobirea în maxim două culori. Poți să împodobești bradul cu ce vrei tu: clopoței, globuri, fundițe sau luminițe, atâta vreme cât respecți regula celor două culori. Sunt foarte populare combinațiile de roșu și argintiu, albastru și auriu sau soluțiile mai inedite, cum ar fi globurile magenta.
  • Pune bradul într-un loc cât mai spațios. În felul acesta nu va exista riscul să fie doborât și va putea să fie cât mai vizibil.

 Elementele textile

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, tot ceea ce înseamnă elemente textile în casă ar trebui să se transforme. Optează pentru  lenjerii pat cu motive de sărbătoare, pentru covoare și fețe de masă care să respecte spiritul de Crăciun și pentru diverse accesorii textile, cum ar fi pernuțele decorative, jucariile și chiar îmbrăcămintea pentru diverse elemente ale casei. Spre exemplu, ghivecele florilor pot fi îmbrăcate în elemente textile de culoare roșie, oferind în felul acesta un aer călduros.

Luminile

Crăciunul este o sărbătoare a luminii, așadar, luminițele nu trebuie să lipsească din decorul casei iar acestea pot lua diverse forme. Poți să alegi cele mai interesante și inedite instalații pentru brad, poți miza pe diverse forme lucioase care se lipesc pe geam și evident, poți spori farmecul întregii sărbători cu ajutorul lumânărilor. Acestea aduc un plus de eleganță mesei în familie și conferă acea senzație de liniște pe care o iubește toată lumea.

Accesoriile

Atunci când vine vorba despre accesorii, libertatea de a alege te va duce într-o zonă de nehotărâre. Sunt mii de accesorii destinate acestei sărbători, care mai de care mai interesante. Dacă le achiziționezi pe toate, riști să transformi totul într-un ghiveci. Tocmai de aceea, oricare ar fi accesoriile alese este bine să respecți regula celor două culori folosită inclusiv la brad. De asemenea, încearcă să păstrezi un echilibru și în ceea ce privește forma acestor accesorii. Dacă îți lipsește inspirația, trebuie să știi că ai de ales între globulețe, beteală, panglici, fețe de masă, figurine, ghirlande, lumânări și o mulțime de alte solutii elegante, amuzante, vioaie și interesante. Odată ce decorul casei a fost ales, tot ceea ce rămâne de făcut este sa te bucuri din plin de sărbătoare, alături de întreaga familie și de ce nu, alături de toți prietenii. Evident, nu trebuie să uiți de cadouri.

Odata ce decorul casei a fost ales, tot ceea ce ramane de facut este sa te bucuri din plin de sarbatoare, alaturi de intreaga familie si de ce nu, alaturi de toti prietenii. Evident, nu trebuie sa uiti de cadouri!

pexels.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *