Decorațiuni de Crăciun

Dacă întrebi pe oameni care este sărbătoarea lor preferată, nu vei fi surprins să afli că majoritatea dintre ei aleg, fără să ezite, Crăciunul. Este momentul preferat din an când toată familia se strânge laolaltă, când apare acea magie dată de zăpadă, iar cadourile sunt pregătite pentru familie, pentru persoana iubită şi pentru prieteni, ca să nu mai vorbim despre împodobirea bradului, care în multe familii a devenit una dintre tradițiile care trebuie respectate cu strictețe.

Decoratiuni Craciun

Uneori, pregătirile de Crăciun sunt chiar mai importante decât sărbătoarea în sine, pentru că sunt o ocazie de apropiere emoţională între părinţi şi copii. Pentru gospodinele casei, Crăciunul este sinonim și cu primenirea casei, pentru ca puțin din puritatea albului de afară să se regăsească și în interiorul casei, să pregătească mâncărurile tradiționale din această perioadă și, mai ales, să găsească perfectele decoraţiuni de Crăciun.

Bineînțeles că toți vrem ca decorul să fie unul idilic, să ne amintească de această zi deosebită și să îi facă pe cei care trec pragul casei să intre instant în spiritul sărbătorilor. În perioada de dinaintea Sărbătorilor de Iarnă, magazinele sunt pline de decorațiunile de Crăciun. Acestea sunt fie mai ieftine sau mai scumpe, în diferite stiluri și culori, gata pregătite să își găsească un locușor la noi în casă. Totuși, pentru cei cu mai multă imaginație sau mai mult timp liber există și varianta decorațiunile create de mână. Bucuria lucrului creat chiar de mâna ta nu se compară cu nimic, așa că poți încerca și tu să-ți creezi propriile decorațiuni de Crăciun, sau poți apela la mici ”artificicii”, ca să îți scoată casa din anonimat pe perioada Sărbătorilor.

Pe lângă clasicele luminiţe, îţi poţi decora feresterele de sărbători în cu totul alte moduri. Aranjamentele de globuri, miniveiozele cu imprimeuri şi decupaje în formă de fulgi sau omuleţi de zăpadă, lumânările aprinse în cupe de sticlă sunt numai câteva opţiuni în ceea ce privește decorațiunile de Crăciun.

O soluție simplă de decorațiuni vine pentru cei care nu au prea mult timp la dispoziție. Folosește atunci o ghirlandă de care să agăţi câteva globuleţe, iar casa ta va avea și ea acel ”ceva” pe care ți-l dorești cu ardoare. Clasicele instalații pot fi înlocuite cu succes de veiozele cărora le-ai atașat câteva elemente specifice Sărbătorilor de Iarnă, sau le-ai schimbat abajurul cu unul cu decorațiuni de Crăciun, cum ar fi  săniuțe, brazi, reni, Moș Crăciun.

Dacă te lauzi cu îndemânarea ta, atunci câțiva fulgi de zăpadă delicaţi din hârtie sau croşetaţi, aşezaţi în ghirlade la ferestre pot fi folosite cu succes drept decorațiuni pentru Crăciun.

Un aranjament din câteva globuleţe şi petale de floarea Crăciunului aşezate pe o crenguţă în faţa ferestrei sau în mijlocul mesei poate fi o piesă de decor ideală. Atunci când vine vorba despre împodobirea bradului, atunci folosește doar globuri rotunde de aceeaşi nuanţă şi sparge din monotonie cu mici globuri din lemn sau din material textil. Poţi combina figurine cu personaje din povesţi cu fundiţe în carouri sau clopoţei aurii. Nu uita să pui în brad luminiţele, de preferabil într-o singură culoare şi ghirlanda. În vârf poţi aşeza o stea aurie, ce va fi cu siguranţă în ton cu restul decoraţiunilor. Dar, și aici imaginația este la mare cinste, așa că ai mână liberă. Îi poți atrage și pe ceilalți membri ai familiei în această activitate, sau le poți da ”undă verde”, în timp ce tu te ocupi de alte treburi prin casă. Vei rămâne surprinsă de rezultatul muncii acestora, iar decorațiunile de Crăciun realizate în acest fel vor fi cu mult mai speciale decât cele cumpărate din magazine.

Pe uşa de la intrare poţi prinde o coroniţă realizată în funcţie de preferinţe fie din crengi de brad, fie artificială dintr-o ghirlandă aurie sau argintie. Decoreaz-o cu o fundă mare  roşie, un şirag de mărgele şi mici luminiţe albe. De asemenea, poţi agăţa în diferite locuri în sufragerie cizmuliţe din material textil în care Moșul poate mai strecura câteva dintre cadourile pentru membrii familiei. Poate fi chiar o surpriză plăcută ca după ce toate cele de sub brad să fi fost desfăcute (sfâșiate, ar fi mai corect spus), să mai găsească unele prin casă. În acest fel, magia Crăciunului ar dura mult mai mult.

Decorul mesei depinde de personalitatea ta

Fie că ai sau nu oaspeți la masă, sunteți doar voi ai casei, nu trebuie să uiţi de aranjamentul pentru masa de Crăciun. Dacă nu vrei să investeşti în veselă de porţelan cu motive specifice sărbătorii, poţi folosi farfurii simple albe, eventual decorate pe margine cu o simplă dungă aurie şi şervetele imprimate cu desene colorate. Cu toate acestea, te invităm să creezi o decorațiune de Crăciun. De obicei, acestea conțin globuri, conuri, crenguțe de brad și pin, lumânări, mandarine, mere și flori. Nu ai spune că doar câteva crenguțe de brad, cu lumânări, conuri și mandarine răspândite pe masă, pot schimba total decorul mesei de Crăciun, dar te asigurăm că totul va fi cu totul altfel dacă procedezi în acest fel.

În mijlocul mesei aşează o decoraţiune ce va servi drept piesa centrală, din crenguţe de brad şi lumânări. Optează pentru lumânări mari albe cu desene de Crăciun pe ele sau unele roşii pentru a crea o adevărată atmosferă de sărbătoare.

Dacă îţi place simplitatea, atunci mergi mai mult către decoraţiunile naturale, cum sunt cele din lemn. Conurile de brad şi crenguţele sunt opțiunea ideală. Cu ajutorul lor, poți modela ornamente speciale care vor aduce natura aproape de cei dragi, iar dacă ai optat pentru acel stil, atunci încearcă o cromatică neutră a mesei și o veselă simplă, într-o singură culoare.

Ești o persoană exuberantă și plină de viață? Atunci stilul bogat în elemente strălucitoare este cel care ți se potrivește cel mai bine. Accentele aurii şi argintii vor da mesei de sărbătoare o notă elegantă şi festivă. Poţi folosi globuri decorate cu sclipici, care vor reflecta lumina lumânărilor, farfuriile să fie cu model, preferabil în ton cu momentul.

Dacă, în schimb, prietenii știu că imaginația este cuvântul care te caracterizează cel mai bine, atunci cu doar un strop de creativitate şi o abordare neconvenţională vei realiza o masă de Crăciun memorabilă!

O coroniță de Crăciun, făcută manual

Dacă însă îți plac decorațiuni de Crăciun făcute manual, atunci îți oferim unele idei. În primul rând, ce ai zice de o coroniţă de Crăciun făcută chiar de tine, pe care o poţi agăţa de uşa casei sau o poţi face cadou cuiva drag!

Chiar și cei pentru care magia Crăciunului pare că și-a pierdut din farmec, vor zâmbi atunci când vor zări mica ta decoraţiune.

Suportul pentru coroniţa de Crăciun este cel mai important deoarece trebuie să suţină cu succes o greutate destul de mare iar dacă este pusă afară trebuie să facă faţă şi intemperiilor. O primă opţiune ar fi suportul din polistiren rotund, care se regăsește cu ușurință la o vizită prin magazine. Tot acolo vei găsi şi alte elemente decorative, în funcţie de preferinţe. Mai este nevoie de imaginație și, mai ales, multă răbdare.

O altă variantă de cadru pentru coroniţa de Crăciun făcută chiar de tine este o ramă foto de dimensiuni mai mari, de preferinţă roşie sau aurie. Chiar dacă se numeşte coroniţă şi te gândeşti imediat la un cerc, o astfel de decorațiune pentru ușă va fi cu siguranță ceva original, care va îmbina foarte bine stilurile modern și minimalist, pentru că nu va putea fi încărcată cu prea multe decoraţiuni de Crăciun, ceea ce o va face cu atât mai elegantă. Este de-ajuns să ataşezi pe latura de jos o fundă amplă într-o culoare contrastantă şi să atârni eventual şi 3 globuri colorate și totul s-a rezolvat.

Dacă îți plac lucrurile ”cu greutate”, atunci poţi alege să foloseşti un cadru din sârmă, eventual dintr-un umeraş de sârmă modelat de tine! Pe acest tip de cadru este cel mai uşor să realizezi o coroniţă de Crăciun din crenguţe de brad pentru că îi va da forma dorită şi nici nu eşti obligată să foloseşti prea multe ca să maschezi suportul.

Cât privește decorarea coroniței de Crăciun, aici chiar ai de unde alege. Pornind de la tradiţionalele crengi de brad, globulețe, clopoței, lista decoraţiunlor este extrem de lungă iar alegerea lor trebuie să fie personală sau în funcţie de ce ai la dispoziţie! Începem însă cu recomandările perechilor de culori populare pentru coroniţa de Crăciun: verde – roşu, verde – auriu, roşu – auriu, roşu – alb, argintiu, auriu, multicolor.

Pentru o atmosferă specifică Sărbătorilor de Iarnă, și un miros specific acestora, poți folosi la decorarea acesteia și produse precum batoane de scorţişoară, boabe de cafea, felii de portocală uscate, coji de portocală decupate (inimioare sau steluţe), fursecuri în diferite forme (îngeraşi, steluţe, inimioare)m mere, nuci.

Simți deja cum imaginația ta zboară și ești plin de idei. Cu toate acestea, te rugăm insistent să nu exagerezi. Noi îţi recomandăm să foloseşti doar 3 tipuri de decoraţiuni pentru coroniţa ta de Crăciun în combinaţia dorită. Spre exemplu, pe o coroniţă de brad poţi să fixezi conuri de brad cu batoane de scorţişoară şi felii uscate de portocală. Un alt exemplu de coroniţă de Crăciun ar putea fi pe un cadru de ramă foto roşie: crenguţe de brad cu conuri şi o figurină sub formă de îngeraş.

Dacă nu ai timp să faci decoraţiuni, poţi să foloseşti ornamente gata făcute, pe care să le transformi în decoraţiuni magice. Împarte cu familia ta bucuria, entuziasmul şi frumuseţea acestei sărbători, şi dă-ţi voie să retrăieşti alături de copilul tău magia şi fascinaţia Crăciunului! Sunt clipe magice, de care îți vei aduce oricând aminte cu plăcere, iar copilul tău va rememora oricând aceste momente plăcute. În plus, va fi motivat ca și el, la rândul lui, să se implice în pregătirile pentru Crăciun. Va conștientiza și el cât de important este rolul lui în a te ajuta cu acest prilej, și vei rămâne surprinsă de cât de cuminte poate fi în această perioadă. Dacă nu din alte motive, măcar la gândul că poate, procedând astfel, Moș Crăciun va fi mult mai darnic cu el.